Skærmen sørger selv for at vise kunst, der vender på den rigtige led.

Netgear Meural Canvas II

Digital tavelram i en klass för sig.

av #Skärm #Netgear
9.0

Med Meural Canvas II har Netgear skapat något av en egen produktkategori. Canvas II är en inramad matt bildskärm som ser ut som en tavla. När den är på och visar en bild måste man titta extra noggrant för att se att det inte är en riktig målning som hänger på väggen. Det är ganska märkvärdigt att skåda.

Skärmen ansluts till ett trådlöst nätverk för att kunna ta emot de bilder som den ska visa. Den enda sladd som behövs är kabeln från strömadaptern.

Meural Canvas II kan automatiskt byta bild, men det går även att byta bild genom att vifta med handen framför skärmen. Det går att visa bilder i en bestämd färg eller från ett visst museum. Netgear säljer nämligen ett abonnemang som ger tillgång till fler än 30 000 målningar samt ett internetlager på 20 gigabyte för egna bilder och fotografier. Ett års abonnemang kostar 70 dollar.

Den som inte vill prenumerera på konst kan nöja sig med att visa upp egna bilder eller köpa enstaka målningar. Allt styrs enkelt via appen Merual i mobilen. En bra funktion är att skärmen kan fjärrstyras om man befinner sig på annat håll. Det går till exempel att byta bild på barnbarnen på skärmen som hänger hemma hos mormor och morfar.

Det enda vi inte gillar är priset. Meural Canvas II finns i storlekarna 21,5 och 27 tum. Priserna går från cirka 8 500 kronor till 13 000 kronor beroende på storlek och val av ram.


+ Fin bildkvalitet
+ Mängder med bilder
Dyr

Läs mer om Netgear Meural Canvas II


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En elegant digital tavelram som är så välgjord att bilderna ser ut som riktiga målningar.

Specifikationer

Märke
Netgear
Storlek
27 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Format
16:9
Anslutning
Ethernet, micro-usb, SD-kort
Paneltyp
AHVA
Högtalare
Nej
Mått
73,4 x 47,2 x 3,6 cm
Vikt
8,9 kg
Övrigt
Ramminne: 2 GB
Lagring: 8 GB
FIltyper: jpg, jpeg, png, bmp, svg, gif, mp4, mov