Rammen om skærmen er blot et par mm bred – på nær den nederste kant.

MSI Pro MP271QP

MSI Pro MP271QP är en utmärkt skärm för vanligt kontorsarbete, men det är komplicerat att ställa in bilden.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #MSI
7.3

MSI Pro MP271QP är en skärm som passar bäst för arbete på hemmakontoret. Uppdateringshastigheten är för låg för att göra den intressant för spel, och ljusstyrkan i kombination med det relativt låga färgomfånget gör det inte speciellt att använda bildskärmen för bild- eller videobehandling.

Office-program som Word och Excel, samt hemsidor är däremot skarpa och fina på skärmens 2560×1440 pixlar som är fördelade på 27 tum. Ramarna runt skärmen är smala vilket gör det enkelt att använda MP271QP tillsammans med en extra skärm.

Fysiskt är det inga problem att ställa in MP271QP precis som du vill ha den – det fungerar jättebra. Den kan vridas 30 grader åt varje sida genom att fatta tag i sidorna och dra i den riktning du vill ha den. Det går även att justera skärmen 12 centimeter på höjden. När du ska titta på smalt och högt innehåll, som till exempel webbsidor eller långa textdokument, kan skärmen till och med ställas på högkant.

Bildens inställningar är däremot inte lika enkla att ha att göra med. Dem ändrar du genom att trycka på en rad knappar på baksidan. Vi lärde oss snabbt att den nedersta är strömknappen, men övriga var så krångliga att använda att vi tvingades vrida skärmen helt och hållet varje gång så att vi kunde se dem. Om du ofta behöver justera färger eller annat på din skärm blir du snabbt trött på den manövern.

MP271QP kan placeras monterad på en vägg, men också skruvas fast på en arm som håller den med fyra skruvar där allt som behövs är en skruvmejsel. På det hela taget är det en hel del mer arbete med att göra skärmen klar för användning än vad vi är vana vid.


+ Bra ergonomi

+  Smala kanter

– Besvärlig bildinställning

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

MSI Pro MP271QP är en utmärkt skärm för vanligt kontorsarbete, men det är komplicerat att ställa in bilden.

Specifikationer

Märke
MSI
Storlek
27 tommer
Upplösning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
300 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
2 x HDMI 1.4, 1 x DisplayPort 1.2, 1 x høretelefoner
Paneltyp
IPS
Högtalare
2 x 2 watt
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Effekt
35 watt
Responstid
5 ms
Mått
61,26 x 40,54 x 22,89 cm
Övrigt
Opdateringsfrekvens: 60 Hz