Der er ingen knapper på forsiden. Indstillingerne styres med en lille pind på bagsiden.

MSI Optix MAG272CQR

Böjd spelskärm i toppkvalitet.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #MSI
9.2

MSI:s nya bildskärm ståtar med en fantastisk bildkvalitet, men det gäller att vänja sig vid den lätt böjda bildytan. Vid spel eller film kan det se lite underligt ut när bilden panoreras. Delar av bilden tycks nästan röra sig lite snabbare än resten av innehållet, vilket ger en någon skum effekt. Vet du med dig att du kan tänka dig en konkav bildskärm finns det inte mycket att fundera på här. MAG272CQR är en på alla sätt förträfflig bildskärm med ett pris som faktiskt är rimligt i förhållande till kvaliteten

Bilden är kraftfull och stark, och skärmen klarar ett stort färgspektrum. Det märks när man ställer upp den bredvid en vanlig 27-tummare.

Det är i snabba spel som MAG272CQR kommer mest till sin rätt. Uppdateringsfrekvensen på maffiga 165 hertz får i samspel med FreeSync bilden att bli helt jämn och hackfri.

Även om detta är en spelskärm har MSI tänkt lite på ergonomin. Det går att justera den i höjdled och den kan vinklas för att passa till de flesta och i många sammanhang. Det går dock inte att vrida den åt sidorna eller ställa den på högkant, vilket å andra sidan inte vore till någon större nytta med tanke på att bildytan är böjd runt betraktaren.

Ramen runt bildytan är tunn, precis som den ska vara numera. Det är inte bara snyggt, det gör också att den inte känns lika stor som andra bildskärmar i 27-tumskategorin. Det nättare intrycket till trots är det här en tung skärm som står stadig som en klippa på bordet.

Menyhanteringen har MSI löst elegant med en liten röd styrspak på skärmens baksida. Ett tryck på spaken öppnar menyn på skärmen. Sedan är det bara att vicka på spaken åt det håll men vill i menyerna. Det är betydligt enklare än att ha fem knappar att trycka fel på för att ställa kontrast, ljusstyrka och så vidare. Menyerna är för övrigt på svenska, vilket alltid är trevligt.


+ Hög bildkvalitet
+ Hög uppdateringsfrekvens
+ Svenska menyer

Läs mer om MSI Optix MAG272CQR


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Det är svårt att hitta en bättre konkav 27-tummare än denna. Bra bild, fina färger och hög uppdateringsfrekvens.

Specifikationer

Märke
MSI
Storlek
27 tum
Upplösning
2560 x 1440 pixel
Kontrast
3000:1
Ljusstyrka
300 cd/m2
Format
16:9
Anslutning
Hdmi DisplayPort
Paneltyp
VA
Högtalare
Nej
Betraktningsvinkel
178/178 grader
Effekt
61 W
Responstid
1 ms
Mått
61,15 x 56,0 x 26,7 cm
Vikt
5,9 kg