Den brede fod er et solidt fundament for skærmen.

MSI Optix G273QF

MSI G273QF är en utmärkt skärm, men i relation till priset väntade vi oss bättre kontrast och fler ergonomiska inställningsmöjligheter.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #MSI
7.9

Bilden är skarp och ljusstark, men kontrasten är inte riktigt på topp hos MSI:s nya 27-tumsskärm, Optix G273QF. Siffrorna som används för att ange kontrasten visar skillnaden mellan det absolut mörkaste och det absolut ljusaste en skärm kan visa.

Hos Optix G273QF är det tydligt att de pixlar som skulle vara svarta istället framstår som mörkgrå, och det går ut över kontrasten. Bortsett från detta är bilden bra och skärmen dessutom har ett par speciella egenskaper som gör att den fungerar bra till spel, bland annat uppdateringshastigheten på 165 Hz som bidrar till att skapa en flimmerfri bild. Dessutom har den både FreeSync och G-Sync, vilket är tekniker som gör att skärmen kan synkronisera det som visas på den med flödet av bilder från grafikkortet,
oavsett vilken av grafikkortstillverkarna Nvidia och AMD som har tillverkat det.

Det är ingen konst att montera skärmen utan att använda verktyg. Foten ställs på bordet och armen som håller skärmen skruvas snabbt ihop med en tumskruv. Sedan är det bara att klicka skärmen på plats. När skärmen är monterad finns det inte så många möjligheter att ändra ergonomin, du kan bara vippa den lite fram och tillbaka.

Det sitter bara en smal ram runt skärmen, så det finns inte plats för några högtalare. Du kommer inte heller att hitta några knappar på framsidan och bara en strömknapp längst ned på skärmen. På baksidan
finns det istället en praktisk liten styrspak för att hantera skärmens inställningar.


+ Ljusstark bild

+ Hög uppdateringshastighet

– Få ergonomiska möjligheter

 

 

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

MSI G273QF är en utmärkt skärm, men i relation till priset väntade vi oss bättre kontrast och fler ergonomiska inställningsmöjligheter.

Specifikationer

Märke
MSI
Storlek
27 tommer
Upplösning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1200:1
Ljusstyrka
300 nits
Format
16:9
Anslutning
1x Display Port (1.2), 2 x HDMI (2.0)
Paneltyp
IPS
Högtalare
Nej
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
32 watt
Responstid
1 ms GTG
Mått
61,5 x 44,5 x 22,8 cm
Vikt
4,5 kg