Foden er meget stor, men skærmen har alligevel en tendens til at vippe.

LG 27GL850

Härlig bildkvalitet, men skum styrning.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #LG
8.1

LG:s 27-tummare 27GL850 kan kännas lite mastig när den ställs upp på skrivbordet. Stativets ben sticker långt utåt sidorna och blir nästan lika brett som själva skärmen. På baksidan tornar sig dessutom stativets pelare upp sig, brett som ett bordsben.

Skärmen i sig är mer diskret med en tunn ram och utan synliga knappar eller färgglada detaljer.

LG 27GL850 har mycket som talar för sig. Svarstiderna är korta och skärmen kan synkroniseras med grafikkortet via Nvidias teknik G-Sync. Bilden är skarp och färgåtergivningen fin. Dessutom är betraktningsvinkeln ovanligt bra. Det går att sitta snett framför skärmen och fortfarande se en utmärkt bild. 27GL850 klarar sig riktigt bra i spel och vi ser inga antydningar av de problem som ofta uppstår i billigare bildskärmar när bilden inte uppdateras tillräckligt snabbt vid kvicka scenbyten.

Stativet är tungt och gediget men upphängningen av skärmen är lite lös, så skärmen tenderar att vicka lite om skrivbordet den står på inte är stadigt.

Dumt nog går det inte att vrida skärmen åt sidorna. Särskilt som den kan justeras i höjdled, vinklas och vridas på högkant.

För att ställa in skärmen blir det som ofta till att famla lite med fingrarna. Menyerna styrs med en liten styrspak som av någon outgrundlig anledning sitter till vänster i skärmens underkant. För en högerhänt känns det helavigt att styra skärmen till vänster. En annan irriterande detalj i det här sammanhanget är att styrspaken även fungerar som strömbrytare. Där andra har kommit på den goda idén att även göra styrspaken till en knapp som man trycker på för att starta skärmen, har LG valt att bygga in avstängningen i en meny. För att stänga av skärmen måste man alltså famla efter styrspaken till vänster, leta upp rätt meny och välja stäng av.


+ Fin färgåtergivning
+ Passar till spel
Svår att styra
Dåligt stativ

Läs mer om LG 27GL850


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

På många sätt en bra skärm. Utmärkt bildkvalitet och hyfsad ergonomi, men hopplös styrning.

Specifikationer

Märke
LG
Storlek
27 tum
Upplösning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
350 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
2x hdmi, 1x DisplayPort
Paneltyp
IPS
Högtalare
Nej
Betraktningsvinkel
178˚ / 178˚
Effekt
51 W
Responstid
1 ms
Mått
61,5 x 57,4 x 27,4 cm
Vikt
6,1 kg