Skärmen kan ställas in i höjdled för optimalt arbetsställning.

Lenovo ThinkVision T24d-10

Lenovo ThinkStation T24d-10 är urtypen för en kontorsskärm med fokus på bildkvalitet och ergonomi.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Lenovo
8.8

Lenovos T24d-10 är en skärm som har ett utseende som är lika anonymt som sitt namn. Den är gjord av mörkgrå plast, och det enda som sticker ut lite är en röd ring på fotens baksida som ser till att sladdarna ligger på plats.

Bildkvaliteten är hög med naturtrogen färgåtergivning och bra ljusstyrka. Skärmen har en väldigt bred betraktningsvinkel och en mycket tunn ram, så det är som gjort för att ha två stycken T24d-10 placerade bredvid varandra för att få dubbelt så mycket skrivbordsutrymme i Windows. Både bildkvaliteten och betraktningsvinkeln är ett resultat av panelen som är av den relativt dyra IPS-typen. Förhållandet mellan bredd och höjd är det lite aviga 16:10, vilket inte betyder speciellt mycket i praktiken bortsett från att det passar lite bättre för kontorsanvändande än för att titta på film.

Lenovo har tänkt på ergonomin med T24d-10 och skärmen kan både tippas, vridas och justeras i höjdled. Det går till och med att ställa den på högkant, vilket gör att det kan kännas mer naturligt vid exempelvis ordbehandling eftersom vi brukar ha papper stående och inte liggande när vi läser eller skriver.

Inställningarna hanteras med knappar som sitter tydligt placerade på framsidan. Dessutom är menyerna pedagogiskt utformade, så det är inga problem att ändra sådant som ljusstyrka och färger.

På baksidan finns ett bra utbud av anslutningar, du kan välja mellan att ansluta datorn antingen med DisplayPort, hdmi eller gamla vga.


+ Hög bildkvalitet
+ Bra ergonomi
Usb-hubb

Läs mer om Lenovo ThinkVision T24d-10


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En extremt lyckad bildskärm för kontoret. Bildkvaliteten är god och den kan ställas in så att den passar vem som helst.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Storlek
24 tum
Upplösning
1920 x 1200 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
300 cd/m2
Format
16:10
Anslutning
Hdmi, vga, DisplayPort
Paneltyp
IPS
Högtalare
Nej
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
22 W
Responstid
4 ms
Mått
53,3 x 38,7 x 26 cm
Vikt
3,98 kg