De smalle kanter gør, at den store skærm ikke virker så bombastisk

Lenovo ThinkVision P32p-30

ThinkVision P32p-30 är en kraftfull uppgradering för hemmakontoret med en skarp bild, men den är också dyr.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Lenovo
9.2

Är du beredd att spendera lite extra på din utrustning för hemmakontoret? I så fall kommer skärmen ThinkVision P32p-30 sannolikt att innebära en betydande uppgradering.

Du behöver dock göra plats på skrivbordet eftersom den 31,5 tum stora skärmen tar upp en hel del utrymme. Lyckligtvis är den robusta basen inte för bred, så du kan utan några större problem placera något under skärmen om det skulle behövas.

Det är framför allt de förstklassiga anslutningsmöjligheterna som gör monitorn lämplig för kontorsbruk. Det finns till exempel en välutrustad USB-hubb med portar på både baksidan och sidan av bildskärmen. Det går också att ansluta hörlurar på sidan så att du inte behöver dra en kabel hela vägen till datorn.

Bilden är verkligen skarp. På vissa skärmar som är så här stora kan den se ganska urvattnad ut om man sitter nära, men så är det inte alls här. Färg-återgivningen är tillräckligt exakt för professionell bildbehandling, och våra mätningar visade att bilden var jämnt upplyst över hela skärmytan. Maximala ljusstyrkan är inte särskilt hög, men om du inte sitter bredvid ett fönster är det inte något problem. Våra mätningar av skärmens kontrast, som är skillnaden i ljusstyrka mellan det mörkaste och det ljusaste som kan visas samtidigt på skärmen, visade faktiskt ett något bättre resultat än de av Lenovo utlovade 1000:1.

P32p-30 är inte särskilt snabb på att uppdatera skärmen, så den är inte särskilt bra för actionfyllda spel. Däremot är den näst intill perfekt för kalkylblad och att surfa på webben. Den höga Ultra HD-upplösningen och skärmstorleken gör att du kan ha många fönster utspridda på skärmen om du skulle behöva arbeta med flera saker samtidigt. Som en extra bonus kan du faktiskt se bilden från två olika datorer (eller vad du väljer att ansluta till bildskärmen) samtidigt.

Skärmen kan dessutom vridas 90 grader till ett upprätt läge. Det känns som en aningen överdriven funktion med en så här stor skärm, och man måste stå upp för att få ett bra grepp om kanterna under manövern.


+ Utmärkt

+ Bra ergonomi

– Dyr

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

ThinkVision P32p-30 är en kraftfull uppgradering för hemmakontoret med en skarp bild, men den är också dyr.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Storlek
31,5"
Upplösning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
350 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
2 x Thunderbolt 4, 1 x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4, 1x USB-B 3.2 Gen 1, 4x USB 3.2 Gen 1, 1x Ethernet (RJ-45), 1 x 3.5mm jack
Paneltyp
IPS
Högtalare
Nej
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Effekt
29,5 watt
Responstid
6 ms
Mått
71,4 x 44,5 x 23,5 cm
Vikt
10,1 kg