Test av Lenovo ThinkVision M14

Lenovo ThinkVision M14

Portabel bildskärm

av Markus Dahlberg #Skärm #Lenovo
8.1

ThinkVision M14 är en portabel bildskärm på 14 tum. Den kan bara anslutas via usb c och den får all ström som behövs från usb-anslutningen. Något batteri finns inte. Den är tänkt som en extraskärm till en portabel pc eller som en större skärm till mobiltelefoner.

Namnet Think betyder hos Lenovo viss kvalitet. Det härrör förstås från den kanske mest klassiska bärbara datorn som finns, ThinkPad. Det är datorer som är avsedda att användas professionellt och är därför välbyggda och genomtänkta.

Det gäller även här. M14 är i grunden en enkel produkt utan krusiduller. Det är bara att ansluta den med den usb c-kabel som följer med och sedan i Windows välja om den ska spegla datorskärmen, vara huvudskärm eller fungera som ett utökat skrivbord i Windows. Det fungerar ypperligt.

På baksidan finns det ett stativ som fälls ut för att skärmen ska kunna stå upp. På var kortsida av stativet finns det varsin usb c-port. Till höger sitter strömbrytaren och till vänster en knapp för att tona ned blått ljus. Där finns även en dubbelknapp för att justera ljus och kontrast. Det är enkelt och rättframt.

I stativet finns det faktiskt ett extra litet utfällbart stöd rakt under bildytan. Det går alltså att höja upp skärmen tre centimeter i framkant. Lite oklart varför detta är bra. Det följer också med två små clips som ska användas som M14 ska hängas på en vägg.

För den som jobbar mobilt med en dator blir det ofta ont om utrymme på skärmen. Där är ThinkVision det perfekta tillbehöret som verkligen underlättar arbetet. Skärmen är tunn och enkel att ta med. Dessutom skickar Lenovo med ett fodral i filt. Strålande.

Det enda som inte är riktigt bra är att usb c-sladden är stå styv. Det finns inget sätt att fästa den i skärmen för att dra den snyggt och säkert, så den spretar lite hur som helst.


+ Hög byggkvalitet
+ Usb c
+ Smart utfällbart stöd
+ Ljustark
Få skärmmenyer

Läs mer om Lenovo ThinkVision M14


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En perfekt extraskärm för alla som tycker att skärmen i den bärbara datorn är för liten. Bra bildkvalitet, men bara usb c.

Specifikationer

Märke
Lenovo
Storlek
14 tum
Upplösning
1920x1080 pixel
Kontrast
700:1
Ljusstyrka
300 cd/m2
Format
16:9
Anslutning
2x usb c 3.1 (DIsplayPort 1.2)
Paneltyp
IPS
Betraktningsvinkel
178 / 178 grader
Effekt
0,3 / 6 W (vila/drift)
Responstid
6 ms
Mått
323 x 206 x 4 mm
Vikt
598 g
Övrigt
Antireflex, filtfodral