Den buede form forhindrer, at du ser alt for skråt ind på skærmens yderste dele.

Huawei MateView GT

MateView GT är en stor och snygg skärm till bra pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Huawei
8.8

Huawei MateView GT framstår som en mycket dyrare skärm än den egentligen är. Den fyller kontorslandskapet med sina 34 tum i extra brett format.

Den stora bredden på skärminnehållet är lika effektivt i spel som vid arbete i Windows, där du enkelt kan ha tre fönster öppna bredvid varandra. När du har vant dig är det svårt att återgå till en vanlig skärm i 16:9-format. Bilden är skarp och snygg på den stora skärmen.

Både färgåtergivningen och ljusstyrkan ligger i den bästa fjärdedelen av de skärmar vi har testat på senare tid. Det är bra gjort med tanke på priset. MateView GT har flera utmärkta ergonomiska inställningsmöjligheter och den hålls uppe av ett robust metallstativ som inte gungar när du drar i skärmen för att få den i önskat läge. Det går att luta samt höja och sänka skärmen, men inte att vrida den åt sidorna.

Skärmens bildinställningar görs med en liten  styrspak i ramens underkant. Menyerna är intuitivt uppbyggda och det är ingen konst att exempelvis öka kontrasten. Du måste trycka på toppen av stickan för att välja en menypunkt, men det finns inget klick. Det är aningen problematiskt då spaken måste tryckas ner när du vill starta och stänga av skärmen. Det skapade en ganska pinsam situation då vi lade lite för mycket tid på att stänga av den tills vi upptäckte att man måste hålla stickan nedtryckt i några sekunder för att släcka skärmen. Den version av Huawei MateView GT som vi testade hade inte högtalare, men det finns en variant med en inbyggd soundbar i foten.


+ Snygg bild

+ Solid fot

– Dålig känsla med styrspaken

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

MateView GT är en stor och snygg skärm till bra pris.

Specifikationer

Märke
Huawei
Storlek
34 tommer
Upplösning
3440 x 1440 pixels
Kontrast
4000:1
Ljusstyrka
350 cd/m2
Format
21:9
Anslutning
2 x HDMI, DisplayPort, USB-C (til strøm)
Paneltyp
VA
Högtalare
Nej
Responstid
4 ms