Rammen omkring billedet er meget tynd for en skærm i denne prisklasse.

Huawei AD80HW

Huaweis datorskärm är inte den bästa men i gengäld är den väldigt billig.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Huawei
7.1

Huaweis första datorskärm på våra breddgrader är inte något tekniskt underverk, men priset är i gengäld precis som det ska vara.

Huawei AD80HW har en storlek på 24 tum, eller 23,8 för att vara riktigt exakt. Den har Full HD-upplösning (1920×1080 pixlar) och passar utmärkt för att till exempel titta på film på Netflix eller videoklipp på YouTube.

Det är inte en skärm för folk som vill jobba seriöst med bilder eller videoredigering, eftersom färgerna inte är fantastiska och kontrasten kunde vara betydligt bättre. Till exempel fick de svarta områdena i våra olika testdiagram ett svagt mjölkvitt sken över sig.

Förutom strömkontakten finns det två anslutningar på baksidan; en vanlig HDMI-port och en närmast forntida VGA-ingång. Om du bara har för avsikt att ansluta en sak till skärmen är ju dock en HDMI-kontakt allt du behöver.

Du kan inte förvänta dig ett ergonomiskt ymnighetshorn i den här prisklassen. Skärmen kan lutas fram och tillbaka en aning. Det är allt. Vill du få upp bilden på bättre arbetshöjd måste du ställa skärmen på en bok eller liknande som har en lämplig tjocklek. Foten är byggd i metall och monteras lätt med en tumskruv och en fjädermekanism som bara klickas på plats.

 


+ Priset är helt rätt

+ Solid fot

– Endast två anslutningar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Huaweis datorskärm är inte den bästa men i gengäld är den väldigt billig.

Specifikationer

Märke
Huawei
Storlek
23,8 tommer
Upplösning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
250 nits
Format
16:9
Anslutning
HDMI 2.0, VGA
Paneltyp
IPS
Högtalare
Nej
Effekt
24 watt
Responstid
5 ms
Mått
54 x 43 x 17 cm
Vikt
4,05 kg