Skærmen er i 16:10-format. Den er buet, og det reducerer lysindfald og reflekser.

HP X27qc

Med HP X27qc får du hög skärmupplösning med lugn bild och bra ljusstyrka. Det är dock sparsmakat med funktioner och utrustning.

av Poul Siersbæk #Skärm #Hewlett Packard (HP)
8.4

HP har lagt pannan i djupa veck och producerat X27qc, som är en stark och högupplöst skärm till mycket bra pris. Skärmen briljerar med en uppdateringsfrekvens på 165 Hz och en responstid på endast 2 ms. Det är ganska snabbt för en skärm i den här prisklassen, och det kommer att tillfredsställa de flesta datorspelare med begränsad budget. Den passar dock för mycket mer än bara datorspel, för den höga uppdateringsfrekvensen ger en lugn bild oavsett om du tittar på film eller använder skärmen för bildbehandling.

Skärmbilden levereras av en VA-panel som ger bra ljusstyrka och fin kontrast. Färgrymden sRGB täcks med mer än 100 procent, så du kan räkna med att färgerna du ser på skärmen är precis som de ska vara. Till och med vid skärmens neutrala inställning var vi mycket nöjda med nyanserna, även om de framstod en aning matta och dämpade. Svart återges jämnt över hela skärmytan, men en helvit skärmbild avslöjade en aning ljusförlust i den nedre delen av skärmen.

Inställningen HP Enhance+ får omedelbart färgerna att bli mer inbjudande, men det går kraftigt ut över detaljerna. Designen är stilren och installationen är enkel att göra utan verktyg. Skärmen kan vinklas, höjas och sänkas. Inställningarna görs enkelt via fem knappar på baksidan.

Det finns bara en HDMI-kontakt och en DisplayPort samt anslutning för lurar. Högtalare, webbkamera och USB-port är saker som du får klara dig utan.


+ Bra bild

+ Fin färgåtergivning

– Få anslutningar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Med HP X27qc får du hög skärmupplösning med lugn bild och bra ljusstyrka. Det är dock sparsmakat med funktioner och utrustning.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Storlek
27"
Upplösning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
3000:1
Ljusstyrka
350 cd/㎡
Format
16:9
Anslutning
1 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltyp
VA
Högtalare
Nej
Betraktningsvinkel
178°/ 178°
Effekt
28 watt
Responstid
1 ms
Mått
61,1 x 51,1 x 21,2 cm
Vikt
6,9 kg