Du slipper for et rod af ledninger til HP’s 4K-skærm.

HP U27 4K Wireless Monitor

Trådlös bildskärm

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Hewlett Packard (HP)
9.2

Namnet på HP:s nya bildskärm säger det mesta. Det rör sig om en 27-tummare med 4K-upplösning som ansluts trådlöst till datorn. Nu slipper vi inte alla sladdar dessvärre, skärmen måste ju fortfarande ha ström.

Kommunikationen mellan skärmen och datorn sker via Wi-Fi Direct, som är en teknik för att koppla ihop två enheter utan att gå via en router. Det tar bara några sekunder att para skärmen med vår dator. I Windows trycker man på Windowstangenten + K för att söka efter trådlösa enheter. HP U27 dyker snabbt upp som en tillgänglig enhet och sedan är det bara att knappa in den fyrsiffriga kod som visas på skärmen. Parningen behöver bara göras första gången skärmen installeras, sedan fungerar det automatiskt.

Bildkvaliteten är hög och det är särskilt den fina färgåtergivningen som står ut. Svarstiderna är ganska höga, vilket inte är så konstigt med tanke på den trådlösa anslutningen. Vid vanligt arbete vid datorn är detta emellertid ingenting som märks.

Tekniken ställer dock vissa specifika krav på datorn. Det krävs bland annat Windows 10 version 1809, stöd för Wi-Fi 5 eller 6 och åtminstone åtta gigabyte ramminne. De flesta nyare datorer klarar det, men i äldre datorer är det inte säkert att Wi-Fi Direct fungerar.

Även om skärmen är trådlös kan den anslutas via hdmi eller DisplayPort också om det behövs. På baksidan finns det även en usb-hubb.


+ Trådlös
+ Bra färger
Lång svarstid

Läs mer om HP U27


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Praktisk med trådlös anslutning. Fungerar utmärkt i vardagen, men är för långsam för spel.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Storlek
27 tum
Upplösning
3840 x 2160 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
300 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
Wi-Fi Direct, 1x DisplayPort 1.2, 1x HDMI (med HDCP support), 3x usb 3.2 Gen 1
Paneltyp
IPS
Högtalare
Nej
Effekt
46,2 W
Responstid
5 ms
Mått
61,35 x 19,35 x 50,13 cm (med stativ)
Vikt
5 kg