Den buede skærm viser et mere ensartet billede end en tilsvarende flad skærm gør, hvis du sidder tæt på skærmen.

HP Omen 34c

Omen 34c har snygg och stor bild i ett brett och välvt format.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Hewlett Packard (HP)
8.6

HP Omen 34c är en förhållandevis billig, välvd skärm som mäter 34 tum.  Vi använde den i tre veckor och den levde till 100 procent upp till alla våra förväntningar på en allroundskärm till datorn.

Alla former av innehåll ser bra ut på den här skärmen. Den höga uppdateringsfrekvensen ser till att även snabba sekvenser i spel visas mjukt och snyggt. Även filmer och TV-serier ser fantastiska ut, trots att man får leva med svarta kanter på den breda skärmen när man visar video i det utbredda 16:9-formatet. Omen 34c har formatet 21:9, vilket påminner mer om en biofilm. På grund av bredden är den välvda formen till fördel, för du tittar inte lika snett på de yttersta delarna av skärmen som du skulle göra på en platt skärm i samma storlek.

Vid vanligt arbete i Windows är det ett stort plus att det finns gott om plats att ha två fönster öppna bredvid varandra. Det sparar tid och ger dessutom bättre överblick när du exempelvis ska kopiera text från en hemsida.

Omen 34c har inbyggda stereo-högtalare, men ljudet är ärligt talat inte särskilt imponerande. Det är bättre om du kan ansluta ett par hörlurar i uttaget på baksidan. Här hittar du även två HDMI-ingångar och en DisplayPort. Det är lite svårt att hantera inställningarna med knapparna på skärmens baksida. Vi har tidigare sett bra lösningar med en liten styrspak som brukar ge en bra intuitiv känsla för vad som händer. Här har HP i stället valt att använda knappar och man blir lätt lite förvirrad när inställningarna behöver ändras.

Du måste ha gott om plats på skrivbordet för att kunna klämma in 34-­tumsskärmen. Redan när vi packade upp skärmen märkte vi att den kräver rejäla muskler, för de enskilda delarna är stora och tunga. Det behövs dessutom lite finger- färdighet för att montera skärmens tre huvuddelar, men det kan göras utan verktyg. Allt monteras med ett betryggande klick och foten fästs med en ”tumskruv” i botten.


+ Stor, bred bild

+ Bra bildkvalitet

– Besvärliga inställningar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Omen 34c har snygg och stor bild i ett brett och välvt format.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Storlek
34"
Upplösning
3440 x 1440 pixels
Kontrast
3000:1
Format
21:9
Anslutning
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltyp
IPS
Högtalare
2
Effekt
62 watt
Responstid
1 ms
Mått
95 x 47,7 x 19,7 cm
Vikt
8 kg