HP Envy 27s

HP Envy 27s

HP:s nya bildskärm ser lätt och elegant ut, men den är svår att ställa in som man vill rent ergonomiskt.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Hewlett Packard (HP)
7.5

Envy 27s är en elegant och vältrimmad bildskärm för hemmakontoret. Den är lätt, tunn och har smala kanter runt skärmytan.

Det smala stativet ger ett intryck av att skärmen nästan ser ut att sväva ovanför bordsytan. Dessvärre är stativet inte särskilt stadigt, så om skrivbordet inte heller är det kommer skärmen att vippa från sida till sida. På ett gediget skrivbord som är stabilt är detta dock inget problem.

Bildkvaliteten är fin med naturtrogna färger. De är därmed mer dämpade än vad många kanske föredrar för filmer eller bilder. Skärmens styrka är vanligt kontorsarbete, det är här den kommer till sin rätt.

Bilden är skarp och det är behagligt att arbeta framför skärmen under lång tid. Skärmytan är matt och det märks knappt några reflexer alls från lampor i rummet eller från fönster när solen skiner.

Krånglig på väggen
Det går att skruva upp Envy 27s på väggen. Först måste då stativet tas bort och det fäste som följer med skruvas fast på baksidan. Så långt är allt bra. Problemen börjar om man vill ändra några inställningar med hjälp av de fyra knappar som sitter på baksidan. Det går att känna sig fram till dem, men de är helt lika och svåra att skilja från varandra. Det kräver en hel del tålamod att använda dem – särskilt om skärmen hänger på väggen. När man inte kan ta en titt bakom den är det något av en prövning att använda de inbyggda menyerna.

Ergonomin glömde HP bort när de tog fram den här bildskärmen. Den kan vinklas lite, men det går varken att vrida den eller att justera den i höjdled. Det är synd eftersom stativet är ganska lågt. Det gamla tricket med en bok eller gammal telefonkatalog under stativet förstör hela intrycket av denna annars snygga bildskärm. Det blir till att sänka blicken i stället.

Ytterligare en irriterande detalj är den stora och tunga externa strömadaptern som måste gömmas undan på något sätt.


+ Bra bild
+ Tunn och lätt
Få fysiska inställingar


HP Envy 27s finns att köpa direkt från HP

Läs mer om HP Envy 27s

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En elegant bildskärm med bra bild. Den som ställer krav på ergonomin får leta vidare.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Storlek
27 tum
Upplösning
3840 x 2160 pixel
Kontrast
1300:1
Ljusstyrka
350 cd/m2
Format
16:9
Anslutning
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltyp
IPS
Betraktningsvinkel
178
Effekt
42 W
Responstid
5,4 ms
Mått
61,35 x 15,5 x 42,92 cm
Vikt
5,51 kg