Skærmen har vide betragtningsvinkler, så billedet er nemt at tyde, selv om du ser skråt ind på billedet.

HP EliteDisplay E273

En basskärm som trivs lika ensam som i dubbel uppsättning.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Hewlett Packard (HP)
7.9

En bra bildskärm behöver inte vara dyr. Ett bra exempel på det är HP:s EliteDisplay E273. Den är kanske inte det bästa valet för krävande typer som datorspelare eller professionella grafiker, men den är en bra kompromiss mellan kvalitet och pris för alla oss andra som bara behöver en vettig bildskärm.

Bilden är skarp och i full hd-upplösning. Kanterna runt bildytan är ovanligt tunna, så den som behöver mycket skärmytan kan mycket väl köpa två skärmar och ställa dem bredvid varandra utan att övergången mellan dem stör.

Något som talar för att använda fler skärmar är den breda betraktningsvinkeln. Bilden förvanskas ytterst lite även om skärmen betraktas från sidan. Dessvärre haltar kontrasten lite. Svarta partier i en bild blir lätt grådaskiga, så E273 passar bäst för kontorsarbete, e-post och surf. Den aningen för låga ljusstyrkan gör att HP:s skärm passar bäst i ett rum som inte är alltför utsatt för dagsljus. Vid kraftigt ljus runt omkring upplevs gärna bilden som svag.

Vad gäller ergonomibetyget kammar HP hem full pott denna gång. Det går att justera skärmen 15 centimeter i höjdled tack vare det kraftiga aluminiumstativet. Skärmen kan vinklas in för att passa perfekt och den runda foten på stativet gör det lätt att vrida på skärmen. Den kan även vridas på högkant och med ett par E273 bredvid varandra i det läget får man en imponerande skärm.

En fin bonus är den lilla usb-hubben med två utgående usb 3.0-portar. Bra för alla med en äldre dator är också att det finns en vga-ingång.


+ Fin kvalitet för priset
+ Bra ergonomi
Halvdan kontrast

Läs mer om HP EliteDisplay E273


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

HP EliteDisplay E273 är en bra bildskärm för kontorsarbete. Fin ergonomi och många anslutningar.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Storlek
27 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
250 cd/m
Format
16:9
Anslutning
Hdmi, DisplayPort, vga
Paneltyp
IPS
Högtalare
Nej
Effekt
25 / 0,3 W (drift/standby)
Responstid
5 ms
Mått
61,09 x 52,26 x 21,39 cm
Vikt
7 kg