Du kan skyde skærmen 15 centimeter i højden ved blot at skubbe den i den ønskede retning.

HP E27u G5

HP E27u G5 är en mycket trevlig 27-tums allroundskärm med bra färgåtergivning och en inbyggd USB-hubb.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Hewlett Packard (HP)
8.4

HP E27u G5 är en mycket praktisk bildskärm för hemmakontoret. Förutom sin huvuduppgift att leverera bilden från din dator kan den användas som en ganska omfattande USB-hubb.

Skärmens ljusstyrka kan skruvas upp till en hög nivå. Vi mätte mycket nära skärmens utlovade 350 cd/m² där en typisk kontorsskärm ligger runt 300 cd/m². Bildskärmen använder en IPS-panel som har bra färgåtergivning, och vi kunde till och med stå i vinkel mot skärmen utan att färgerna blev det minsta urvattnade. Det brukar annars kunna vara ett problem med billiga skärmpaneler.

Bilden har en lämplig upplösning för en 27-tumsskärm då den ligger på 2560 x 1440 pixlarna. Det innebär att de ligger så nära varandra att bilden blir skarp även om du gillar att sitta väldigt nära skärmen.

Skärmens inbyggda filter dämpar den typ av blått ljus som innehåller våglängder som kan vara tröttande för ögonen. Vi märkte ingen direkt förändring under veckan vi testade skärmen, men om dina ögon tenderar att bli trötta när du sitter vid datorn och arbetar kan detta hjälpa till att skapa en viss lindring.

Du kan skjuta skärmen i höjdled och den är monterad på ett stort gångjärn så att den enkelt kan vridas åt båda hållen. E27u G5 ser elegant ut både framifrån och från sidan, och den är monterad på en robust arm med en ring som håller ihop kablarna så att de inte stör helhetsintrycket och får skrivbordet att se slarvigt ut.

Den inbyggda USB-hubben är en av de funktioner som du snabbt lär dig att uppskatta. Den kan användas för att ansluta olika externa enheter till en stationär dator, men det är med en bärbar dator som hubben verkligen kommer till sin rätt. Det enda du behöver göra är att ansluta skärmen till den bärbara datorn med en USB-C-kabel så får du direkt tillgång till all kringutrustning som har anslutits till skärmen, till exempel en datormus, ett tangentbord eller externa lagringsenheter. Strömförbrukningen är något lägre än vad som brukar vara genomsnittet för 27-tumsskärmar och prislappen är inte heller överväldigande, så det är en relativt budgetvänlig bildskärm totalt sett. Det känns dock inte som en billig bildskärm eftersom det egentligen bara är de lite för simpla justeringsknapparna på baksidan som skulle behöva en uppgradering. Vi har tidigare testat den här typen av mångsidiga kontorsskärmar som har en inbyggd webbkamera. Detta hade varit trevligt att ha i E27u G5, även om det skulle ha inneburit en bredare ram runt skärmen.


+ Snygg ljusstark bild

+ Praktisk inbyggd hubb

– Simpla justeringknappar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

HP E27u G5 är en mycket trevlig 27-tums allroundskärm med bra färgåtergivning och en inbyggd USB-hubb.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Storlek
27"
Upplösning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
300 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
3 x USB-A, 1 x USB-C 65 watt Power Delivery, 1 x USB-C, 1 x HDMI, 2 x DisplayPort, Ethernet
Paneltyp
IPS
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Effekt
34,5 watt
Responstid
5 ms
Mått
61,3 x 36,5 x 7,5 cm
Vikt
7,2 kg