Betjeningen af HP 27f 4K sker nemt med fem knapper på skærmens underside.

HP 27f 4K 5ZP65AA

Denna 4K-skärm från HP ger fin och detaljerad bildkvalitet, men begränsas framför allt av få anslutningsmöjligheter.

av Poul Siersbæk #Skärm #Hewlett Packard (HP)
8.0

Det första man slås av när man packar upp HP 27f 4K ur lådan är skärmens otroligt låga vikt. Den ligger ett par kilo under vad de flesta 4K-skärmar på 27 tum väger. Det är tilltalande, men det har ett pris: Strömförsörjningen är placerad utanför skärmen som en del av strömkabeln, vilket sparar rejält på skärmens fot och hållare.

Den monteras enkelt utan verktyg, men armen som ska hålla skärmen ser ömtålig ut. Skärmen kan lutas och höjas eller sänkas, och armen kan rotera i foten. Gångjärn och skarvar verkar bräckliga och vingliga, vilket inte hänger ihop med priset för en 4K-skärm i den här klassen.

Skärmen är av en bra IPS-typ och färgåtergivningen är bra med fina nyanser. Den höga upplösningen bidrar till att ge skärmen en riktigt fin detaljåtergivning. Tack vare uppdateringsfrek­vensen på 60 Hz passar skärmen för de flesta ändamål, inklusive film och bildredigering, men vi saknade ett HDR-läge som kunde lägga till lite mer detaljer i skuggorna. Svart återges jämnt, men när vi testade med att använda en helvit bild kunde vi se lite ljusförlust i hörnen och längs skärmens botten. Det är dock inget man märker vid vanlig användning.

Utöver den trista foten har HP även sparat in på anslutningsmöjligheter. Det finns bara två HDMI-portar och en DisplayPort, och det finns varken några USB-portar, högtalare eller
hörlursuttag tillgängliga.


+ Fin och detaljerad 4K-kvalitet

+ Fina färgnyanser

– Få anslutningsmöjligheter

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Denna 4K-skärm från HP ger fin och detaljerad bildkvalitet, men begränsas framför allt av få anslutningsmöjligheter.

Specifikationer

Märke
Hewlett Packard (HP)
Upplösning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
300 cd/㎡
Format
16:9
Anslutning
2 x HDMI, 1 x DisplayPort
Paneltyp
IPS
Betraktningsvinkel
178°/ 178°
Effekt
30 watt
Responstid
5 ms
Mått
61,4 x 50,1 x 19,4 cm
Vikt
4,8 kg