Test av Dell S2710DC

Dell S2719DC

En ultratunn bildskärm med usb c-ingång och upplösningen 2560 x 1440 pixel.

av #Skärm #Dell
8.8

Varför köpa konst när man kan ställa S2719DC på skrivbordet? Detta är utan tvekan den elegantaste bildskärmen vi har haft på testbänken. Den är extremt tunn och baksidan ser exakt ut som locket på en av Dells nya bärbara datorer. I nederkant finns portarna estetiskt samlade i mitten. Det smarta hålet i stativet gör det enkelt att få en kontakt på plats.

Det kanske mest tilltalande med S2719DC är usb c-porten. Denna teknik är en lisa för alla som har tröttnat på att släpa med sig laddare och sladdar av alla möjliga slag. Visst, skärmen har en extern strömförsörjning, men det fina med usb c är att en enda sladd överför allt. Bild och ljud följer förstås med, men också tillräckligt med ström för att en bärbar dator ska laddas upp via porten – samtidigt som bilden och ljudet skickas till skärmen. Dessutom fungerar usb-bussen fullt ut och därför finns det två usb 3.0-uttag för diverse tillbehör.

För den som vill sätta upp en stationär arbetsplats för sin bärbara dator, räcker det med att köpa S2719DC. Koppla en mus och ett tangentbord till skärmen, så räcker det att koppla in en enda usb c-sladd till datorn för att få en komplett arbetsstation.

Förutom alla redan beskrivna fördelar är dessutom bilden otroligt bra, kanske en av de bästa vi har testat. Skärmen är ljusstark och alla färger vibrerar av liv. S2719DC stödjer FreeSync som förbättrar grafiken i spel och även om svarstiderna är måttliga på papperet hänger skärmen med utan synbara problem.

Precis allt är rätt med S2719DC, förutom möjligen priset. Men faktum är att alla dessa tusenlappar är väl investerade pengar.


+ Otrolig bildkvalitet
+ Usb c
+ Snygg och lätt
Dyr
Läs mer om Dell S2719DC


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En härlig och ljusstark bildskärm som är extremt tunn och mycket elegant. Nästan alla rätt, men den är dyr.

Specifikationer

Märke
Dell
Storlek
27 tum
Upplösning
2560 x 1440 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
600 cd/m2
Format
16:9
Anslutning
Usb c, hdmi, audio ut, 2x usb 3
Paneltyp
IPS
Högtalare
Nej
Responstid
8 ms
Mått
61 x 16 x 45 cm (inkl. stativ)
Övrigt
FreeSync