Skärmen kan vinklas ända ned till bordet.

Dell P2418HT

En bra, pekskärm med hög bildkvalitet och som är lätt att ställa in precis som man vill.

av #Skärm #Dell
7.9

Kladdiga fingeravtryck är en ofrånkomlig nackdel med de bekväma pekskärmarna. Efter några få tryckningar och några svepningar åt sidan är skärmen synbart smutsig, vilket till slut leder till att bildkvaliteten påverkas. Enda räddningen är att tvätta rent.

Det problemet har Dell löst mycket elegant i sin nya pekskärm på 24 tum, P2418HT. Skärmens matta yta står emot alla former av fingeravtryck och det bildas inga kladdiga streck när man drar med fingrar över den. En annan fördel är att vi slipper alla former av reflexer.

Utan kladd är det härligt att njuta av den fina bildkvaliteten med bra färgåtergivning och hög kontrast. Bilden är aningen kall i färgtonen men färgerna är klara, vilket gör att den passar perfekt på kontoret.

Skärpan är dock inte i topp, vilket bland annat märks vid en närmare granskning av ikonerna i Aktivitetsfältet som inte är helt skarpa. Skärmens fulla hd-upplösning räcker dock till i de flesta sammanhang, även om P2418HT aldrig kan stå för de riktigt stora filmupplevelserna.

Det går definitivt att hitta andra bildskärmar som ger högre bildkvalitet för pengarna. Det som lockar här är pekstyrningen, som fungerar helt perfekt. Tekniken är känslig och responsen direkt. Varje tryck registreras prompt och det är lätt att träffa rätt bland ikoner och menyer.

Tack vare det flexibla stativet går det att vinkla skärmen lite hur som helst och till och med nästan lägga den vinklad uppåt på skrivbordet.


+ Fin bildkvalitet
+ Lätt att anpassa
+ Bra pekstyrning
Dyr


Dell P2418HT finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Dell P2418HT

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett bra val om för dig som vill ha en pekskärm med hög bildkvalitet. Priset är dock lite i överkant.

Specifikationer

Märke
Dell
Storlek
23,8 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
250 cd/m2
Format
16:9
Anslutning
DisplayPort, hdmi, vga, usb 3.0 (för pekstyrning), 2x usb 3.0, 2x usb 2.0
Paneltyp
IPS
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
18 W
Responstid
6 ms
Mått
32,32 x 53,78 x 23,48 cm
Vikt
3,12
Övrigt
Pekskärm