Dell Monitor S2718H

Elegant bildskärm som utnyttjar hela ytan

av Mikkel Jacobsen #Skärm #Dell
9.0

Dell S2718H är en fin bildskärm på 27 tum. Den är enkel att hantera och behaglig att titta. Den gör sig bra på vilket skrivbord som helst.

Dells bildskärm stödjer upplösningar på upp till 1920×1080 pixel, vilket inte är mycket att skryta med egentligen. Desto trevligare är det att bilden går nästan ända ut till kanten som är på endast fem millimeter runt om. Skärmen stödjer HDR vilket ska ge bättre färgåtergivning i spel och filmer som också stödjer tekniken. I ärlighetens namn ser vi ingen större skillnad och bilden är inget extra i vårt tycke.

De inbyggda menyerna nås lätt från knappar som sitter underkant till höger. Det brukar vara hopplöst att hitta rätt knapp där, men Dell har löst det snyggt genom de ikoner som visas på skärmen vid rätt knapp. De engelska menyerna är enkelt uppbyggda och lätta att hitta i.

Det finns nio förinställda färglägen att välja mellan, till exempel spel och film utan och med HDR samt ett lite skonsammare läge kallat Comfortview. För det mesta duger dock standardinställningen bra.

Ljudet har Dell löst på ett annorlunda sätt. Det följer med en lös högtalare som läggs på plats i stativet. Den kopplas in till en egen port på baksidan. Den smälter bra in i stativet och låter förvånansvärt bra. Den duger definitivt som en vettig datorhögtalare med fint ljud och med förvånansvärt tryck i basen.

Ergonomin kan vi glömma. Det går bara att vinkla skärmen lite. Hamnar den på fel höjd är det bara att köra det gamla boktricket. Det är inte modernt.


+ Nästan kantlös bild
+ Behaglig bild
+ HDR-stöd


Läs mer om och köp S2718H hos Dell

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En mycket fin kontorsskärm som är enkelt att använda och med en bild som år nästan till kanten.

Specifikationer

Märke
Dell
Storlek
27 tum (68,6 cm)
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
250 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
Hdmi, vga
Betraktningsvinkel
178°
Effekt
35 W
Responstid
6 ms