Skærmen kan stå næsten vinkelret på underlaget eller lægges helt fladt ned.

Dell C1422H

Dell C1422H är en utmärkt extra skärm till din bärbara pc. Skärmen är enkelt att ta med i väskan.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Dell
8.4

Dells C1422H är enkelt uttryckt en av de bästa externa datorskärmarna vi har testat.

Den är mycket platt och lätt och behöver bara kopplas till datorn med en USB-C-kabel, så den är perfekt att ta med sig i väskan tillsammans med en bärbar dator. Det finns ingen HDMI-ingång eller DisplayPort, så skärmen kan bara anslutas till datorn med en USB-C-kabel. Skärmen får både ström och bildsignal via samma kabel, vilket både sparar lite vikt och besvär.

Bilden är snygg och skarp på Dell C1422H, men skärmen hade mått bra av högre ljusstyrka med tanke på att den är avsedd att tas med på resor. Kontrasten är förhållandevis låg, men vi har upptäckt att detta är ett allmänt problem i den här typen av skärmar, och Dell-skärmen klarar sig faktiskt bra i jämförelse med andra bärbara skärmar. Den 14 tum stora skärmen var praktisk att ha vid sidan av vår bärbara dators 15-tumsskärm. Det gick bra att jobba på datorns lite större primära skärm, och sedan komplettera genom att till exempel ha hemsidor med information på den extra skärmen bredvid.

Foten som håller C1422H upprätt är visserligen enkel men elegant. Det är egentligen bara en platta som kan fällas upp mot skärmens baksida när den inte behövs. När du har fällt ut den hålls skärmen stadigt i önskad vinkel. Foten har även knappar för att styra inställningarna. En praktisk filtficka medföljer för att du ska kunna skydda skärmen när den transporteras. Skärm, filtficka och kabel tar inte mer plats än att de borde få plats i de flesta datorväskor tillsammans med den bärbara datorn.


+ Smidig och lätt

+ Praktisk och elegant fot

– Låg kontrast

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Dell C1422H är en utmärkt extra skärm till din bärbara pc. Skärmen är enkelt att ta med i väskan.

Specifikationer

Märke
Dell
Storlek
14"
Upplösning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
700:1
Ljusstyrka
300 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
USB-C
Paneltyp
IPS
Högtalare
Nej
Vikt
602 gram