Den lille runde fjernbetjening gør det nemt at ændre indstillinger på skærmen.

BenQ PD2705U

PD2705U är en bra skärm för att arbeta med bilder och den har massor av praktiska anslutningar.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #BenQ
9.0

Skärmen BenQ PD2705U kostar mer än de flesta 27-tumsskärmar, men om du behöver en skärm för att arbeta med video- eller bildredigering är den definitivt prisvärd.

Det är skärmens utmärkta färgåtergivning som gör den särskilt lämplig för grafiskt arbete. Det hade dock varit bra om skärmen haft en högre ljusstyrka, eftersom det skulle göra den bättre att använda i starkt dagsljus. I gengäld är belysningen jämnt fördelad över hela skärmpanelens yta. Det fanns endast små variationer i våra ljusmätningar på skärmen.

PD2705U kan visa bilden från två datorer samtidigt bredvid varandra. Det är dock inte speciellt praktiskt, eftersom det innebär att skärmarna får en stor svart kant upptill och nedtill. Samtidigt krymper bilderna så mycket att det – trots den höga Ultra HD-upplösningen – kan vara lite svårt att se vad som står på skärmen. Det mest speciella med BenQ-skärmen är dock en liten pryl som mest liknar en hockeypuck med några knappar på. Med den går det bland annat att ställa in skärmens ljusstyrka, och du kan växla mellan anslutningarna om skärmen är ansluten till flera saker. Om du har en nyare dator behöver du bara koppla den till skärmen med en USB-C-kabel. Det behövs inte någon separat strömkabel till datorn, eftersom PD2705U levererar både bildsignalen från datorn till skärmen och 65 watt i motsatt riktning till den bärbara datorn. Det är faktiskt riktigt smart. När du har anslutit en bärbar dator via USB-C får du också fördelen att skärmen ger dig tillgång till extra anslutningsmöjligheter.


+ Bekväm styrning med ”hockeypucken”

+ Bra anslutningsmöjligheter

– Lite ljussvag

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

PD2705U är en bra skärm för att arbeta med bilder och den har massor av praktiska anslutningar.

Specifikationer

Märke
BenQ
Storlek
27 tommer
Upplösning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1200:1
Ljusstyrka
250 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
2 x USB-C, 2 x USB-B, 3 x USB-A, HDMI, DisplayPort
Paneltyp
IPS
Högtalare
2 x 2,5 watt
Betraktningsvinkel
178°/178°
Effekt
27,5 watt
Responstid
5 ms
Mått
61,4 x 45,1 x 25,7 cm
Vikt
9,3 kg