Test av BenQ EW277HDR

BenQ EW277HDR

BenQ EW277HDR är en enkel och bra bildskärm. Den ser bra ut, bilden är klart godkänd och priset är inte alltför avskräckande.

av #Skärm #BenQ
8.8

BenQ EW277HDR är en bildskärm som inte gör så stort väsen av sig. Den ser bra ut, bildkvaliteten är hög och priset avskräcker inte.

Trots det rimliga priset är skärmen försedd med en form av HDR, som ger ökad detaljrikedom i såväl mörka som ljusa områden. De fysiska inställningsmöjligheterna är ganska få och inskränker sig till att vinklas lite.

Även om BenQ inte tar någon större hänsyn till ergonomin, är skärmen angenäm att titta på och snäll för ögonen. Med tekniken Eye Care reduceras flimmer och mängden blått ljus kan minskas för att det ska bli behagligare att sitta framför skärmen en längre tid. Det är dock inget som är direkt märkbart jämfört med en vanlig bildskärm.

Det är lätt att byta mellan flera förinställda bildinställningar via en knapp på framsidan. Det är smart om man vill titta på en actionfilm och där kanske vill ha en mer färgmättad bild, till skillnad från vanligt ­kontorsarbete där färgerna ska vara lugnare.

På baksidan saknar vi en VESA-­anslutning för att montera skärmen på en vägg eller för att montera en liten dator där. Här finns förstås alla anslutningarna, men baksidan är stramt utformad för att skärmen ska kunna stå med baksidan synlig.


+ Bra bildkvalitet
+ Enkelt att ställa in bilden
Få fysiska inställningar


BenQ EW277HDR finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om BenQ EW277HDR

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

BenQ EW277HDR är en enkel och bra bildskärm. Den ser bra ut, bilden är klart godkänd och priset är inte alltför avskräckande.

Specifikationer

Märke
BenQ
Storlek
27 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
3000:1
Ljusstyrka
300
Format
16:9
Anslutning
Dvi, 2x hdmi, hörlurar, audio in
Paneltyp
Lcd VA
Högtalare
2x 2 W
Betraktningsvinkel
178/178
Effekt
>40 W (drift)
Responstid
12 ms
Mått
46 x 61,4 x 18,1 cm
Vikt
6 kg
Övrigt
Svenska menyer, extern strömförsörjning