Asus ZenScreen

ZenScreen är en praktisk extraskärm till datorn. Lätt att använda och att ta med.

av #Skärm #ASUS
8.8

ZenScreen är en ovanlig produkt av en typ som vi inte har testat förut. Det är en portabel liten bildskärm för datorn och som ansluts enkelt via usb. Tanken är riktigt tilltalande och när skärmen dessutom är både tunn och diskret är det ingen större match att faktiskt packa ned den i datorväskan.

Det bästa sättet att ansluta ZenScreen till datorn är via usb c. Vår testdator börjar dock bli lite till åren och har ingen sådan port, så då får man ta till den adapter som följer med och ansluta skärmen till en vanlig usb 3.0-port.

Bildskärmen vaknar till liv i Windows 10 så fort den ansluts till datorn, men för att använda alla dess smarta funktioner krävs programmet DisplayWidget som måste hämtas från Asus hemsida. När programmet är installerat går det till exempel att rotera bilden enbart genom att ställa ZenScreen på högkant. Det fungerar precis lika bra som i en mobiltelefon. Det är smart och fungerar fint i praktiken, även om rotationen är aningen seg jämfört med hur snabbt det går i en telefon.

Till ZenScreen följer det med en penna med Asus logotyp på. Tänk att få en pekskärm för det priset, tänker jag och börjar rita på skärmen. Fram stormar då en kollega och poängterar att det inte är frågan om en pekpenna. Innan jag hinner repa sönder skärmen inser vi att ”pennan” i själva verket är ett stöd som ska användas när skärmen står på högkant. På baksidan finns det ett hål som passar perfekt för vilken normalstor penna som helst och tanken är att pennan som stoppas in där ska dubblera som stativ. Det borde definitivt framgå mycket tydligare i den medföljande litteraturen att det inte rör sig om en pekpenna. Dessutom må lösningen vara smart, men särskilt stabilt blir det inte.

Bortsett från detta är ZenScreen på många sätt en smart produkt. Den är enkel att ta med, lätt att koppla in och dessutom är den snygg. Ljusstyrkan är helt okej och upplösningen i full hd gör att den fungerar särskilt väl som arbetsskärm på kontoret. Eller varför inte som en underhållningsskärm för barnen medan du jobbar med annat.


+ Elegant och praktisk design
+ Automatisk rotation
Står ostadigt på bordet
Pennan suger


Asus ZenScreen finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Asus ZenScreen

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ases har med ZenScreen gjort en ovanligt praktisk liten bildskärm som är perfekt att ta med i datorväskan. Den får all ström från usb-porten, men stödet när den står upp är lite underligt.

Specifikationer

Märke
ASUS
Storlek
15.6 tum (39.6cm)
Upplösning
1920x1080 pixel
Kontrast
800:1
Ljusstyrka
220 cd/㎡
Format
16:9
Anslutning
Usb c (eller usb 3.0 med adapter)
Paneltyp
IPS
Effekt
8 W
Mått
36 x 22,6 x 0,8 cm
Vikt
780 gram