Omslaget kan foldes sammen og bruges som støtte til skærmen.

Asus ZenScreen Touch MB16AMT

Portabel pekskärm.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Asus
8.1

En vanlig bildskärm lever sitt stillastående liv på samma plats år ut och år in. Ofta överlever den både datorn, musen och tangentbordet. ZenScreen Touch är ett annat väsen. Det är en bildskärm som är avsedd att tas med.

Den fungerar fint som att komplement till en mobiltelefon eller som en extraskärm till en bärbar dator. Den som arbetar rörligt vet att det ibland vore skönt med en större skärm än vad telefonen/laptopen erbjuder.

ZenScreen Touch är på 15,6 tum och den är batteridriven. Den kan anslutas lika lätt till en Androidtelefon som till en pc via usb c eller hdmi. Här finns inga skumma inställningar att villa bort sig i, det är bara att ansluta skärmen med rätt kabel för att bilden ska dyka upp.

I Windows 10 går det att välja om ZenScreen ska visa samma ska som huvudskärmen eller om den ska vara en förlängning av skrivbordet. Det fungerar precis lika smidig som det alltid gör med flera skärmar i Windows.

Varken ljusstyrkan eller kontrasten är i paritet med en normalbra stationär bildskärm. Vi har provat ZenScreen Touch tillsammans med en bärbar pc från Asus och det är helt klart kvalitetsskillnader mellan de den inbyggda skärmen och ZenScreen Touch. Den låga kontrasten märks extra tydligt när skärmen ansluts till en mobiltelefon med en AMOLED-skärm, som är kända för att återge svärta väldigt bra. Svarta områden i bilden på ZenScreen Touch framstår i bästa fall som mörkgrå. Ett annat aber är att ZenScreen snabbt blir väldigt kladdig av fingeravtryck.

En trevlig fördel med ZenScreen Touch är att det plötsligt går att styra vilken dator som helst via pekskärmen. Windows är ju trots allt förberedd för tekniken.

Under våra tester kan vi jobba i ungefär tre timmar innan ZenScreen Touch slocknar och batterierna är slut. Skärmen kan laddas upp via usb c-porten i datorn men den förbrukar faktiskt mer ström än vad usb c-porten i vår dator orkar leverera, så strömnivån sjunker sakta ändå.

Det följer med att kraftigt skal som påminner lite som de skal som finns till iPad. Det skyddar både glaset och den eleganta baksidan i bostad metall.


+ Portabel
+ Till både pc och Android
Låg kontrast och dålig ljusstyrka

Läs mer om Asus ZenScreen Touch MB16AMT


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En praktisk pekskärm för pc eller Android. Batteridriven och lättanvänd.

Specifikationer

Märke
Asus
Storlek
15,6 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
700:1
Ljusstyrka
250 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
Hdmi, usb c
Paneltyp
IPS
Högtalare
Ja
Betraktningsvinkel
178 grader
Mått
35,9 x 22,7 x 0,9 cm
Vikt
900 g