Projektoren kan placeres helt ned til 80 centimeter fra lærredet eller væggen, du viser noget på.

ASUS ZenBeam Latte L1

ZenBeam Latte L1 fiffig liten projektor som du enkelt kan ta med dig i väskan.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Asus
7.4

Med den lilla projektorn ZenBeam Latte L1 behöver du egentligen bara en vit vägg för att kunna titta på film eller bilder var som helst. Projektorn är nämligen batteridriven så den är enkel att ta med. Om du inte har någon TV i sommarstugan är det till exempel perfekt att ta med den lilla projektorn.

Ljuset från projektorn är inte så starkt, så du får bäst effekt i ett mörkt rum. Vi kunde enkelt se en film mitt på dagen bara genom att dra för gardinerna, men kontrasten och den totala upplevelsen blir så klart bättre ju mörkare rummet är.

Bilden var fin och skarp efter att vi hade finjusterat fokus med den lilla knappen på projektorns ena sida. Tyvärr är upplösningen bara 720p och inte Full HD, och det syns om du blåser upp bilden till ett par meters storlek. Den inbyggda högtalaren levererar bra ljudkvalitet och det är enkelt att höra vad som sägs i en film, även om du självklart inte ska förvänta dig ett fullfjädrat surroundljud.

Projektorn har en egen version av Android, men den fungerar inte speciellt bra. Av någon anledning finns det en annan appbutik än Google Play installerad och dess utbud av appar är begränsat. Som tur är behöver du bara köra en streamingtjänst som Netflix på datorn och koppla datorn till projektorn med en HDMI-kabel.

ASUS utlovar upp till tre timmars batteritid och det stämmer väldigt bra med våra erfarenheter.


+ Enkelt att transportera

+ Bra högtalare

– Kort batteritid

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

ZenBeam Latte L1 fiffig liten projektor som du enkelt kan ta med dig i väskan.

Specifikationer

Märke
Asus
Storlek
Op til cirka 3 meter
Upplösning
1280 x 720 pixels
Kontrast
400:1
Ljusstyrka
300 lumens
Format
16:9
Anslutning
HDMI, hovedtelefon, USB
Högtalare
2 x 5 watt
Effekt
Maksimalt 36 watt
Mått
9 x 13,1 x 9 cm
Vikt
585 gram