Test av Asus ZenBeam Go E1Z

Asus Zenbeam Go E1Z

Portabel projektor med begränsad mobil kompatibilitet

av #Skärm #ASUS
7.0

ZenBeam Go E1Z är enligt Asus världens ljusstarkaste portabla usb-projektor. Med ett format på 11×2,9×8,3 centimeter är den verkligen så liten att den faktiskt går ner i en ficka. Go E1Z håller hög byggkvalitet, så det är ingen fara att vara lite brysk när man tar den med sig.

ZenBeam Go E1Z fungerar inte så bra i fullt dagsljus, men dämpas ljuset blir bilden relativt skarp. Är det mörkt i rummet blir bilden mycket bra – dock med en låg upplösning på 854×480 punkter.

Rullhjulet på sidan som används för att fokusera bilden är inte så bra som man kan önska. Det reagerar långsamt när man rullar på det och det händer ingenting förrän man har rullat för långt. Det hela leder till att det är något av en utmaning att ställa in den perfekta skärpan.

När ZenBeam Go E1Z ansluts till en bärbar dator fungerar den fantastiskt väl – när man väl har lyckats ställa in fokus. Lite annorlunda är det när den kopplas ihop med en mobiltelefon, vilket känns mer naturligt för en projektor som är byggd för att vara lätt att ta med. Vi har testat ZenBeam Go E1Z med fyra olika mobiltelefoner. En av dem saknade stöd för den app som behövs för att projektorn ska fungera och en annan kunde inte känna av att projektorn hade anslutits.

I de två telefoner som fungerade tillsammans med projektorn fungerade inte att visa Netflix via den, något som måste anses vara en viktig detalj för en portabel projektor. Särskilt som den marknadsförs för att användas tillsammans med mobila enheter.

Med tanke på våra tester är det en bra idé att ta reda på om projektorn fungerar med din mobiltelefon innan du eventuellt köper den.


+ Ljusstark
+ Extremt portabel
Svårt att fokusera
Inte så bra till mobiltelefoner


ZenBeam Go E1Z finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om ZenBeam Go E1Z

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En ljusstark och mobil projektor. Den rekommenderas dock inte till mobiltelefoner på gurnd av den högst begränsade funktionaliteten.

Specifikationer

Märke
ASUS
Storlek
110 x 29 x 83 mm
Upplösning
854x480
Ljusstyrka
150 lumen
Anslutning
Usb, micro-USB