ASUS TUF Gaming VG28UQL1A har hele fire HDMI-porte og to USB-porte. Der er små indbyggede højttalere på bagsiden.

ASUS TUF Gaming VG28UQL1A

Mycket bra 4K-skärm för spel, film och bildbehandling. Priset är dock väldigt högt.

av Poul Siersbæk #Skärm #Asus
8.9

Även om ordet ”Gaming” inte varit en del av namnet skulle man inte tvivla på att 28-tumsskärmen ASUS TUF Gaming VG28UQL1A är tänkt för spel. 4K-skärmens svarstid ligger på 1 ms och uppdateringsfrekvensen på 144 Hz, vilket resulterar i mjuka rörelser och utmärkt skärpa utan synlig fördröjning i både spel och film. Dessutom är det en fördel att skärmen kan synka med datorns grafikkort.

Skärmens Shadow Boost är en bra funktion som ljusar upp skuggorna om vissa scener i ett spel utspelar sig i mörker. Den svarta skärmfärgen får dock generellt ett lite matt och dämpat uttryck som inte är optimalt för foton eller film. Krävande spelare kan glädja sig åt hjälpfunktioner som påverkar precisionen i skjutspel, och det går till exempel att aktivera en timer direkt på skärmen. 4K-skärmen har en bra IPS-panel med bred synvinkel och den är väl kalibrerad med jämn ljusstyrka över hela skärmytan. Gaming Mode är standardinställning och det var också den vi gillade mest även för film och bildbehandling. Här framstod färgerna som naturliga och klara, samtidigt som kontrasten var välbalanserad med fina detaljer.
Om man gillar färg är dock Scenery Mode bäst, men här ökar emellertid kontrasten vilket sänker detaljåtergivningen i skuggorna.

VG28UQL1A kan monteras utan verktyg, och tack vare den solida, V-formade foten kan skärmen både höjas, sänkas, vinklas och vridas till vertikalt läge. Menyerna är lätta att använda tack vare fyra stora knappar och en joystick på baksidan.


+ Bra bild

+ Enkel att använda

– Dyr

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Mycket bra 4K-skärm för spel, film och bildbehandling. Priset är dock väldigt högt.

Specifikationer

Märke
Asus
Upplösning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
350 cd/㎡
Format
16:9
Anslutning
4 x HDMI, 1 x DisplayPort, 3 x USB
Paneltyp
IPS
Högtalare
2 x 2W
Betraktningsvinkel
178°/ 178°
Effekt
33 watt
Responstid
1 ms
Mått
64,0 x 54,0 x 21,4 cm
Vikt
6,9 kg