Der er ikke den mindste vaklen, selv som foden er lidt pudsig og asymmetrisk.

ASUS Swift OLED PG49WCD

Den stora ASUS-skärmen är lika bred som två vanliga bildskärmar och bildkvaliteten är fantastisk.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Asus
9.4

PG49WCD tar skärmteknik till en helt ny nivå. Den breda 49-tumsskärmen kanske inte passar alla på grund av sin storlek och sitt pris, men om du vill ha superb bildkvalitet på skrivbordet under många år framöver får du det med den här Asus-skärmen.

Bildförhållandet är 32:9 – samma som två 16:9-skärmar sida vid sida, och PG49WCD är faktiskt ungefär lika hög som en vanlig 27-tumsskärm. Skärmen böjer sig och omsluter hela synfältet om man sitter någon meter ifrån den. Det är faktiskt ett rent nöje att ha riktigt många fönster öppna bredvid varandra.

Det finns absolut ingen urvattning av färgerna i skärmens ytterkanter när du sitter framför den, och den relativt nya QD OLED-tekniken ger en utomordentligt bra bild. Kontrasten är riktigt hög, men egentligen det är färg-återgivningen som får bildkvaliteten att verkligen sticka ut. När vi gjorde våra mätningar visade det sig att skärmen kan återge nästan 99 procent av Adobe RGB-färgskalan – det färgspektrum som proffs arbetar med i till exempel Photoshop. Ljuset är också jämnt fördelat över hela skärmytan.

Skärmens maximala uppdateringsfrekvens ligger på 144 Hz, vilket ser till att  skapa en flytande upplevelse av saker som rör sig på skärmen – även när du bara bläddrar igenom en långt hemsida.

Det enda problemet med PG49WCD är den blanka ytan, som orsakar lite reflexer från ljuset runt omkring dig. Skärmen fungerar bäst i ett rum där det inte finns några starka ljuskällor som lyser direkt på den.


+ Väldigt bra bild

+ Gott om plats för fönster

– Aningen för blank yta

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Den stora ASUS-skärmen är lika bred som två vanliga bildskärmar och bildkvaliteten är fantastisk.

Specifikationer

Märke
Asus
Storlek
49"
Upplösning
5120 x 1440 pixels
Kontrast
1.500.000:1
Ljusstyrka
1,000 cd/㎡
Format
32:9
Anslutning
1 x DisplayPort, 1 x HDMI 2.1, 1 x USB-C, 3.5mm, 2 x USB-A 3.2, 2 x USB-A 2.0
Paneltyp
QD-OLED
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Effekt
120 watt
Responstid
0,03 ms (GTG)
Mått
119 x 37,2 x 15,5 cm
Vikt
8,5 kg