Den meget brede fod får den store skærm til at stå stabilt på bordet.

ASUS ROG Swift PG42UQ OLED

ROG Swift PG42UQ ger fantastisk bild och ljud, oavsett vad du väljer att använda den till.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Asus
9.5

ROG Swift PG42UQ är en väldigt stor och dyr datorskärm. Det är dock en upplevelse varje gång du sätter dig framför datorn och du får galet snygg bild oavsett vad du får för dig att
använda den till.

Idag är 42 tum en ganska liten storlek för en TV, men för en datorskärm som du sitter mycket närmare känns det STORT. Vi flyttade skärmen så långt bak som möjligt på skrivbordet för att få så stort avstånd att vi kunde överblicka hela skärmen.

Skärmen använder OLED-teknik. Det innebär att skärmen kan släcka varje pixel individuellt och därmed visa en djup svärta som vanliga LED-skärmar inte kan. Kontrasten är på topp och du slipper samtidigt att en mörk skärm blir upplyst om något vitt visas någonstans på skärmen, till exempel undertexter i en film. Det här kan ofta vara ett problem när det handlar om billigare skärmar.

Skärmen uppdateras med ganska blygsamma 138 Hz, men vi upplevde inte några problem när vi använde skärmen till snabba skjutspel. ROG Swift PG42UQ ser till att matcha skärmens bilduppdatering med de signaler som kommer från grafikkortet. Det fungerar bra för att det inte ska bli hackig visning av snabba actionsekvenser.

Skärmens upplösning är Ultra HD, som i de flesta TV-apparater idag, och du kan i princip både använda skärmen till datorn och för att visa TV-innehåll via exempelvis en Google Chromecast. Det finns gott om anslutningsmöjligheter på baksidan, vilket innebär att det går att använda skärmen till lite av varje.

De inbyggda högtalarna är så bra att det går fint att använda skärmen utan datorhögtalare eller hörlurar. Ljudkvaliteten kan enkelt mäta sig med en bra TV och det går att spela riktigt högt med fylligt och bra basljud utan att ljudet förvrängs.


+ Mycket hög bildkvalitet

+ Bra ljud

– Dyr

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

ROG Swift PG42UQ ger fantastisk bild och ljud, oavsett vad du väljer att använda den till.

Specifikationer

Märke
Asus
Storlek
41,5"
Upplösning
3840 x 2160 pixels
Kontrast
135.000:1
Ljusstyrka
450 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
DisplayPort, 2 x HDMI 2.0, 2 x HDMI 2.1, 4 x USB 3.2
Paneltyp
OLED
Högtalare
2 x 10W
Betraktningsvinkel
178°/ 178°
Effekt
220W
Responstid
0,1 ms (GTG)
Mått
93,2 x 61,1 x 25,5 cm
Vikt
14,77