Benene kan klappes helt op, og foden kan let afmonteres, så skærmen er lige til at tage med.

ASUS ROG Strix XG16AHP-W

Ta med XG16 under armen om du vill ha en större skärm, eller om du kanske bara vill ha en extra skräm att koppla till din bärbara pc.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Asus
8.3

ROG Strix XG16 är en bärbar datorskärm som med sina 15,6 tum ger dig allt du kan få hos en vanlig, stationär datorskärm.

När skärmen är uppställd ser den också ut som en vanlig datorskärm. Den stora skillnaden är att foten kan fällas ihop, så att den nästan inte tar någon plats. Det är imponerande då det är en robust aluminiumfot på tre ben och skärmen kan både höjas, sänkas, lutas och vridas för bästa arbetsställning.

På baksidan av XG16 kan en stor plastbit fällas ut och användas som stativ för skärmen, då kan du faktiskt klara dig helt utan trefoten.

Skärmen är snygg och har bra färgåtergivning. Bilden uppdateras med 144 Hz och vi fick en bra och flimmerfri bild när vi anslöt skärmen till en dator och spelade på den. Kontrasten kunde vara bättre och det var särskilt ett problem när vi tog med oss XG16 ut under bar himmel. När solen skiner är det mycket svårt att se vad som händer på skärmen.

ROG Strix XG16 har ett inbyggt batteri. Under vårt test höll det i regel skärmen igång i ungefär två timmar, så du kan inte räkna med att kunna spela eller arbeta en hel dag utan att hålla dig i närheten av ett eluttag.

Skärmen får ström via en USB-C- kabel och genom att ansluta den till ett stort batteripaket fick vi nästan dubbelt så lång batteritid. Det bästa är dock naturligtvis att ansluta den till ett eluttag med den medföljande strömsladden.

Du kan ansluta i stort sett alla apparater som kan använda en skärm till ROG Strix XG16. Det finns både USB-C och HDMI-port på sidan av skärmen och alla kablar medföljer i förpackningen.


+ Transportabel

+ Bra bild

– Dålig batteritid

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Ta med XG16 under armen om du vill ha en större skärm, eller om du kanske bara vill ha en extra skräm att koppla till din bärbara pc.

Specifikationer

Märke
Asus
Storlek
15,6
Upplösning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
800:1
Ljusstyrka
300 nits
Format
16:9
Anslutning
HDMI, USB-C
Paneltyp
IPS
Högtalare
2 x 1 watt
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
10 watt
Responstid
3 ms
Mått
46,4 x 36 x 24 cm (med fod)
Vikt
1,6 kg