Test av Asus MG279Q

Asus MG279Q

En bra bildskärm från Asus, men den ska användas till spel för att vara prisvärd.

av #Skärm #ASUS
9.0

MG279Q är en bildskärm på 27 tum som i första hand är framtagen för datorspel. Visst kan den användas i andra sammanhang, men den som inte spelar måste vara införstådd med att man då betalar för funktioner som inte används.

Ett exempel är tekniken AMD FreeSync, som stöds av skärmen. Ett annat är att bilden uppdateras med frekvensen 144 hertz. Båda teknikerna används för att ge en mjuk och flimmerfri bild i snabba actionspel. Det fungerar oklanderligt och det finns förinställda spelgenrer för att snabbt anpassa skärmen efter vilket spel som spelas för stunden. Värt att notera i sammanhanget är att AMD FreeSync kräver ett grafikkort från processortillverkaren AMD.

Bilden är bra och skarp med en upplösning på 2560 x 1440 pixel. Observera att samma skärm även finns med något högre ultra hd-upplösning till ett lägre pris. Bra för den som inte är intresserad av spelfunktionerna.

Knappar på baksidan
För att ställa in exempelvis färger och ljusstyrka måste man famla efter rätt knappar på baksidan av skärmen. Det är oftast en usel idé att placera menyknapparna på ett ställe där man inte ser dem. Asus försöker kompensera för det med små markeringar på knapparna för att man ska kunna känna skillnad på dem. Det fungerar så där. En udda detalj i sammanhanget är den lilla styrspak som sitter ovanför knapparna. Genom att vicka på den lilla pinnen är det förhållandevis enkelt att förflytta sig i menyerna. Helt perfekt är det dock inte.

Något som däremot är riktigt bra är ergonomin. Skärmen kan justeras på alla möjliga sätt för att passa perfekt för vem som helst. Stativet är tungt och gediget och skärmen vilar på ett kraftigt stöd som inte rör sig ut fläcken hur man än vrider, höjer, vinklar och roterar skärmen.


+ Bra ergonomi
+ Perfekt för spel
Dyr


Asus MG279Q finns att köpa till det här priset på Webhallen

Läs mer om Asus MG279Q

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Asus MG279Q är en riktigt bra bildskärm, men den är bara värd sitt pris om du tänker använda den för spel.

Specifikationer

Märke
ASUS
Storlek
27 tum
Upplösning
2560 x 1440 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
350 cd/m2
Format
16:9
Anslutning
2x hdmi, 1x DisplayPort, 1x Mini DisplayPort
Paneltyp
IPS
Högtalare
Ja
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
38 W
Responstid
4 ms
Mått
62,5 x 55,9 x 23,8 cm
Vikt
7,3 kg