Den brede fod får skærmen til at stå sikkert fast på bordet.

Asus CG32UQ

Spelskärm med fina prestanda.

av #Skärm #ASUS
8.8

Enbart sett till specifikationerna ser Asus bildskärm ut att ligga i den absoluta framkanten. Det intrycket bekräftas när vi ställer upp den på testbänken.

Upplösningen är ultra hd, eller 4K. Det vill säga att bilden innehåller fyra gånger så många bildpunkter som i en gammal vanlig full hd-skärm.

Bilden är också mycket riktigt skarp och bra. Vi stötte dock på en del program som inte klarar av att hantera den höga upplösningen på den 31,5 tum stora bildskärmen, och därför blev allting otroligt smått. Det går inte att klandra CG32UQ för det, men det är likafullt störande.

Kontrasten är väldigt hög och får särskilt mörka bilder att bli extra detaljrika och bra.

Ergonomin är okej. Det går att justera skärmen tio centimeter i höjdled och den kan vinklas mellan -5 och +20 grader. Det går inte att vrida på den och inte heller att ställa den på högkant. Eftersom detta är en spelskärm är dock det behovet obefintligt.

Baksidan lyses upp av en rad lysdioder längs kanterna och skärmen innehåller en teknik som ändrar färg på baksidesljuset efter bilden som visas. Det fungerar i både spel och filmer, men även vid kontorsarbete.

I stativets fot sitter det två usb-portar lätt åtkomliga för att ladda bärbara enheter. Det finns även VESA-stöd, så att skärmen kan skruvas upp på väggen. Stativet kan då smart nog fungera som usb-hubb och hållare för hörlurar.


+ Höj kontrast
+ Genomtänkt design
Dyr

Läs mer om Asus CG32UQ


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Asus nya bildskärm för spel håller hög klass. Den har hög kontrast, fin bildkvalitet och många bra funktioner.

Specifikationer

Märke
ASUS
Storlek
31,5 tum
Upplösning
3840 x 2160 pixel
Kontrast
3000:1
Ljusstyrka
400 cd/m2
Format
16:9
Anslutning
DisplayPort 1.2, 3x hdmi 2.0, hörlurar, 4x usb 3.0, 2x usb
Paneltyp
VA
Högtalare
2x 12 W
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
50 W
Responstid
5 ms (G2G)
Mått
73 x 43 x 7,8 cm
Vikt
9,1 kg
Övrigt
Fjärrkontroll