Webkameraet er monteret som en klods på toppen af skærmen.

AOC Q27P3CW

Q27P3CW är en mångsidig bildskärm med en fantastisk inbyggd webbkamera och alla anslutningsmöjligheter du behöver.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #AOC
9.0

AOC Q27P3CW är en datorskärm som är särskilt lämplig för användning på ett hemmakontor och är fullspäckad med funktioner.

Den mest synliga extrafunktionen är webbkameran, som är monterad som ett avlångt block på skärmens ovansida. Det kunde kanske ha gjorts med lite mer finess, men tekniskt sett misslyckas inte kameran. Den ger en bild med Full HD-upplösning, vilket är klart bättre än den från kameran i vår vanliga laptop. Om du vill ha 100 procents skydd för ditt privatliv kan du helt enkelt vrida kameran så att den pekar ner mot kanten av skärmen. Av någon anledning går kameran att rotera 180 grader, så att man även kan rikta den rakt upp mot taket om man tycker att det känns bättre.

Skärmen har bra färgåtergivning och kontrast, och de flesta kommer att bli nöjda med skärmens bildkvalitet om man ägnar sig åt bildbehandling, spel och kontorsarbete i Windows. Det är väldigt lite reflexer från skärmens matta yta och vi hade inga problem att använda skärmen trots att vi satt precis intill ett mycket soligt fönster.

Om solen skulle orsaka problem är det enkelt att vrida skärmen på den roterande foten. Faktum är att det går att fysiskt justera skärmen precis som du vill. Den kan skjutas upp och ner, och om du vill kan du även vrida upp den hela vägen tills skärmen står på högkant, så att du kan få en bättre överblick över ett långt dokument. Denna manöver försvåras dock något av det faktum att den mekanismen är ganska trög.

Skärmen har inbyggda högtalare, men de är verkligen dåliga. De kan spela ganska högt och ljudet är tillräckligt bra för ett videosamtal, men när vi spelade musik tröttnade vi snabbt på det burkiga ljudet.

Vi var glada över att hitta en rad knappar på framsidan som gjorde det enkelt att anpassa skärmen som vi ville ha den. Många andra tillverkare har flyttat kontrollerna till skärmens baksida, en lösning som visserligen ger frontpanelen ett stilrent utseende, men det kan vara ganska besvärligt att behöva treva sig fram i blindo utan att kunna se knapparna. Här har användarvänlighet vunnit över design och knapparna är märkta med tydliga symboler.

Alla nödvändiga kablar ingår. Det finns HDMI- och DisplayPort-kablar för att ansluta skärmen till en dator, och du får till och med en USB-kabel för skärmens inbyggda USB-hubb, där du till exempel kan ansluta tangentbord och mus.


+ Bra bild

+ Utmärkt webbkamera

– Dåliga högtalare

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Q27P3CW är en mångsidig bildskärm med en fantastisk inbyggd webbkamera och alla anslutningsmöjligheter du behöver.

Specifikationer

Märke
AOC
Storlek
27"
Upplösning
2650 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
350 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
2 x HDMI, 1 DisplayPort, 1 x USB-C, 4 x USB 3.2 Gen 1
Paneltyp
IPS
Högtalare
2 x 5 watt
Betraktningsvinkel
178°/178°
Effekt
37 watt
Responstid
4 ms
Mått
60,5 x 52,7 x 29,6 cm
Vikt
6,9 kg