Skærmen kan hæves op til 15 cm, så den passer bedre til din arbejdsstilling.

AOC Q27P3CV

AOC Q27P3CV är en utmärkt bildskärm för Windows-arbete. Den inbyggda USB-hubben kan bland annat ladda en bärbar dator.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #AOC
8.6

Bildskärmen AOC Q27P3CV bevisar att allt inte behöver vara komplicerat. Här får du kort och gott en bra, solid datorskärm till ett bra pris.

27-tumsskärmens upplösning på 2560 x 1440 pixlar är tillräcklig för att ge en bild med utmärkt skärpa och bildkvalitet. Även om den inte kan återge ett lika brett färgomfång som de bästa skärmarna vi har testat, så är det tillräckligt för vanligt kontorsarbete i Windows. Det blir inte sämre av att skärmen erbjuder bra kontrast och att ljusstyrkan kan vridas upp otroligt högt.

När du ska justera bilden på AOC Q27P3CV gör du det med fem breda knappar på skärmens framsida. Knapparna är inte direkt dekorativa, men de gör att det blir enkelt att snabbt ändra saker som skärmens färgtemperatur eller ljusstyrka. På baksidan av skärmen finns ett brett utbud av anslutningar. Förutom två HDMI-portar och en DisplayPort är skärmen också utrustad med en USB-hubb som ger tillräckligt med ström för att vi ska kunna använda skärmen för att ladda en bärbar dator.

Själva bildskärmen är klädd i plast, medan basen och den kraftiga armen som håller upp skärmen är gjorda av aluminium. Allt klickar lätt ihop och monteras med en enda tumskruv, vilket resulterar i en skärm som står nästan orubbligt fast på bordsskivan.

De inbyggda högtalarna är bild-skärmens svagaste punkt. Om du vill ha vill ha acceptabel ljudkvalitet måste du därför använda ett headset eller en uppsättning externa datorhögtalare. Lyckligtvis finns det också ett minijack för den typen av enheter på baksidan av monitorn.


+ Hög bildkvalitet

+ Enkel att justera

– Dåligt högtalarljud

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

AOC Q27P3CV är en utmärkt bildskärm för Windows-arbete. Den inbyggda USB-hubben kan bland annat ladda en bärbar dator.

Specifikationer

Märke
AOC
Storlek
27"
Upplösning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
350 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
2 x HDMI, 1 x DisplayPort, 4 x USB-A 3.2 Gen 1, 1 x USB-C 3.2 Gen 1, Ethernet, 3.5 mm
Paneltyp
IPS
Högtalare
2 x 2 watt
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Effekt
23 watt
Responstid
4 ms
Mått
61,4 x 39,7 x 20 cm
Vikt
4 kg