Det store hul i armen, der holder skærmen, kan bruges til at holde sammen på skærmens kabler.

AOC Q27P2Q

AOC Q27P2Q är en mångsidig datorskärm för hemmakontoret med bra ergonomiska inställningsmöjligheter.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #AOC
8.0

Trots sitt ganska knöliga namn är AOC Q27P2Q en enkel och funktionell kontorsskärm. Det är en 27 tum stor skärm med utmärkt bild för kontorsarbete. Om du spelar mycket föredrar du nog dock en skärm med lite högre uppdateringsfrekvens.

Bilden är skarp med hög upplösning och bra ljusstyrka. Faktum är att vi uppmätte lite högre ljusstyrka än de 300 cd/m2 som AOC själva utlovar.
Ljuset är visserligen inte alldeles jämnt fördelat över hela skärmens yta, men det märkte vi bara med en mörk bild på skärmen i ett rum där ljuset var släckt. När skärmen rymde en helt svart bild från datorn visades den i en mörkgrå nyans, så kontrasten är inte riktigt på topp. Annars var färgerna snygga utan att vi behövde krångla med inställningarna. Det är för övrigt ganska enkelt att finjustera skärmen, eftersom det sitter en rad knappar på framsidan med tydligt markerade symboler. Urvalet av anslutningar är inte särskilt imponerande: Det finns ingångar för DisplayPort och HDMI. Du får också en överflödig analog VGA-ingång, som det är lite svårt att se varför man skulle behöva år 2022.  I lådan finns det kablar till alla tre ingångarna, så du kan ansluta AOC Q27P2Q till datorn så fort du har 
placerat skärmen på skrivbordet.

Det är enkelt att montera skärmens tre delar. Under foten sitter en tumskruv som håller fast armen. På baksidan trycks den solida armen fast på skärmen med ett betryggande ”KLICK!”. Allting tar mindre än två minuter att utföra. I armen ser ett stort hål för att hålla ordning på kablarna, så att de inte sticker ut åt alla håll.

Ergonomiskt kan skärmen inte bli mycket bättre. Den kan lutas, vridas, höjas och sänkas av hjärtats lust. Du kan till och med svänga upp den till stående läge om du behöver det.

Det finns även ett par USB-portar på sidan som du kan använda för att till exempel ladda en mobil. Här
hade det dock varit trevligt med en USB-C-port för nyare utrustning.


+ Bra ergonomi

+ Bättre ljusstyrka än utlovat

– Kontrasten kunde varit bättre

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

AOC Q27P2Q är en mångsidig datorskärm för hemmakontoret med bra ergonomiska inställningsmöjligheter.

Specifikationer

Märke
AOC
Upplösning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
300 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
HDMI, DisplayPort, VGA
Paneltyp
IPS
Högtalare
2 x 2 watt
Betraktningsvinkel
178°
Effekt
28 watt
Responstid
4 ms
Mått
54,5 x 61,4 x 20 cm
Vikt
5,98 kg