Test av AOC PDS241

AOC PDS241

AOC har gjort en elegant bildskärm med överraskande god bildkvalitet till ett rimligt pris.

av #Skärm #AOC
7.9

Tunn, lätt, elegant och svävande är några av tankarna som far genom huvudet när vi packar upp AOC:s nya bildskärm PDS241.

Det är kanske inte alldeles konstigt att designen väcker en del känslor. Det är nämligen designstudion F.A. Porsche som står bakom utformningen. PDS241 är tunn, bildytan når nästan ända ut till kanten och det eleganta metallstativet döljer alla sladdar på ett smart sätt.

Hdmi-kabeln från datorn och strömkabeln samlas i en extern liten låda som ligger löst bakom skärmen. Från lådan går det sedan en kabel till skärmen. På papperet är det nog smart, men dessvärre finns det varken dvi- eller DisplayPort-ingångar. Porsches minimalistiska formgivning går ut över funktionaliteten i detta fall.

Menysystemet är enkelt. Det finns bara en enda knapp att trycka på. För att trycka Enter hålls knappen nedtryckt i ett par sekunder. Det fungerar inte alls. Ska exempelvis ljusstyrkan ändras till 20 (50 är standard) måste man trycka sig förbi 100 och sedan vidare till 20. Dumt.

Klar IPS-skärm med rimligt pris

Skärmen baseras på en IPS-panel, vilket ger oöverträffad färgåtergivning och bättre kontrast jämfört med de vanligare TN-panelerna. Filmer i HD-kvalitet ser fantastiska ut tack vare tekniken SuperColor, som ska ge mer naturtrogna färger. Mörka områden är dessutom riktigt mörka, samtidigt som den reflexfria skärmen gör det möjligt att använda den även om det är mycket ljus i rummet.

Även betraktningsvinkeln är ovanligt bra, tack vare IPS-panelen. Det går att vinkla skärmen, men den kan tyvärr inte justeras i höjdled.

Uppdateringsfrekvensen är på 60 hertz och svarstiden är 4 millisekunder. Det innebär att detta är en skärm som trivs bäst på kontoret. Med ett pris på lite drygt 2 000 kronor, beroende på återförsäljare, finns det inget att klaga på.


+ Hög bildkvalitet
+ Elegant formgivning
+ Överkomligt pris för en IPS-skärm
Få anslutningar
Eländigt menysystem


AOC PDS241 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om AOC PDS241

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

AOC PDS241 är ett mycket bra val för dig som vill ha en snygg bildskärm på kontoret.

Specifikationer

Märke
AOC
Storlek
23,8 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
250 cd/m2
Format
16:9
Anslutning
Hmdi, hörlurar
Paneltyp
IPS
Högtalare
Nej
Betraktningsvinkel
178/178 grader
Effekt
25 / 0,5 W (drift/vila)
Responstid
4 ms
Mått
60,6 x 50,3 x 22,4 cm
Vikt
3,15 kg