Test av AOC I2790PQU

AOC I2790PQU

En bra bildskärm till rätt pris

av #Skärm #AOC
7.9

Det är inte så länge sedan det kändes alldeles orimligt att ställa en 27 tum stor bildskärm på skrivbordet. Men priserna har gått ner snabbt och i dag går det att få en bra bildskärm i den storleken för under 3 000 kronor.

AOC I2790PQU är ett utmärkt exempel på det. Den innehåller många funktioner som vi tidigare bara hittade bland lyxskärmarna. Panelen är till exempel av IPS-typ, som har mycket vida betraktningsvinklar och som ger en mycket bra bild med härliga och klara färger.

Full hd-upplösning är dock kanske lite i underkant för vad en stor skärm ska klara numera, men det är en kompromiss som vi får acceptera för att hålla ned priset.

Det går att justera skärmen i höjdled, vilket vi tackar för. Då slipper vi leta fram de tjockaste böckerna för att höja skärmen till rätt nivå och hitta den perfekta arbetsställningen. Om skärmen höjs upp i översta läget orkar inte stativet riktigt med och det hela blir lite vingligt. Är bara bordet stadigt är det dock inget problem.

De inbyggda högtalarna duger för att spela upp systemljuden i Windows och för korta videosnuttar från YouTube, men till musik och film räcker de inte.

Vi gillar AOC I2790PQU. Även om den i vissa delar är enkel fungerar den utmärkt för de flesta ändamål. Det är en riktig allroundskärm som är perfekt för den som är ute efter sin första stora bildskärm till datorn.


+ Bra bild
+ Vettigt pris
Låg upplösning


AOC I2790PQU finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om AOC I2790PQU

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En utmärkt allroundskärm för dig som letar efter din första 27-tummare.

Specifikationer

Märke
AOC
Storlek
27 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
250 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
Hdmi, DisplayPort, vga
Paneltyp
IPS
Högtalare
Ja
Betraktningsvinkel
178/178 grader
Responstid
4 ms
Övrigt
4x usb, intern strömförsörjning