Stativet är för klent, så det vill att skrivbordet är stadigt.

AOC G2590FX

AOC:s bildskärm ger en bra bild och det är imponerande med så många spelfunktioner i den här prisklassen.

av #Skärm #AOC
8.2

AOC G2590FX är en bildskärm som ligger i mittfältet bland 25-tummarna rent prismässigt. Men den har en hel del saker som talar för sig.

Skärmen är uppbyggd kring en TN-panel som normalt inte brukar ­höra till de vassare på marknaden, men bilden är bra och ljusstark. Betraktningsvinkeln däremot är ganska liten, så det gäller att sitta mitt framför skärmen för att bilden inte ska distorderas. Med tanke på det är det synd att det inte går att justera skärmen i höjdled. Vi får nöja oss med att vinkla den och vrida den på det lätta stativet. Just stativet är ett av de områden där AOC har snålat in lite för mycket. Det är för klent för att hålla skärmen stadig. Därför krävs det ett rejält skrivbord för att skärmen ska stå stilla.

Runt överkanten och på sidorna är ramen runt bildytan riktigt tunn. Det skänker G2590FX ett elegant och proffsigt intryck.

Den fulla hd-upplösning som vi får här är inte särskilt imponerande i dag när ultra hd-skärmar med fyra gånger så många bildpunkter blir allt vanligare. Men eftersom G2590FX inte är större än den är fungerar det ändå och bilden är riktigt skarp.

G2590FX innehåller en rad funktioner som är riktade till datorspelare. Ett exempel är det urval av spelprofiler som finns att välja mellan. Det går alltså att ställa in skärmen efter den spelgenre man tänker spela i, varpå färgerna anpassas därefter.

Uppdateringsfrekvensen är på hela 144 hertz och den som har rätt grafikkort från AMD kan utnyttja tekniken FreeSync för att knyta ihop bildskärmen och datorn, så att grafikkortet hela tiden ger en optimal bild för just den här skärmen. Resultatet är en jämnare video utan hack eller andra störningar. Den som har ett nyare grafikkort från Nvidia kan i stället utnyttja tekniken G-SYNC som ger en skarpare bild med mjukare rörelser. Se ­bara till att uppdatera grafikkortsdriv­rutinerna.


+ Bra bild
+ Fina spelfunktioner
Vingligt stativ

Läs mer om AOC G2590FX


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

AOC:s bildskärm ger en bra bild och det är imponerande med så många spelfunktioner i den här prisklassen.

Specifikationer

Märke
AOC
Storlek
24,5 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
400 cd/m2
Format
16:9
Anslutning
VGA, DisplayPort, 2x hdmi
Paneltyp
TN
Mått
55,8 x 42,3 x 19,97 cm