Den store fod er beklædt med gummi på undersiden, så den står godt fast på bordet.

AOC CQ32G2SE

AOC-skärmen är inte så bra till spel, men bilden fungerar fint till andra ändamål.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #AOC
7.4

AOC CQ32G2SE marknadsförs som en skärm som är bra för spel, men vi tycker egentligen att den lämpar sig bättre för vanligt kontorsarbete i Windows.

När ljusa föremål rör sig snabbt mot en mörk bakgrund finns det en tendens att de drar en skugga efter sig. Det kan man till exempel se i spel som det populära actionspelet Counter-Strike. Skärmen är helt  enkelt inte tillräckligt snabb för att kunna ändra färg på de enskilda pixlarna, så det syns en svag spökbild i hälarna på den figur som rör sig över skärmen i ett spel. Det förstör helhetsintrycket av en skärm som annars ger bra bild med ett brett färgspektrum. Uppdaterings problemen är dock inget bekymmer om skärmen används för att surfa eller arbeta i Word. Då är allting skarpt, ljust och snyggt.

AOC CQ32G2SE är lätt välvd, vilket ger en fin effekt när du sitter på lite avstånd från den. Då ser den svaga böjningen till att du inte behöver titta så snett på skärmens ytterkanter.

Detta är en av de mest krångliga skärmar som vi har tvingats ändra inställningar på: Knapparna sitter dolda under skärmens nederkant  och det finns bara en väldigt svag markering vid varje knapp – en svart symbol på svart bakgrund som knappt kan tydas ens med hjälp av en ficklampa. Menyerna är inte logiskt uppbyggda, så det är svårt att förstå på vilken knapp man ska trycka på för att exempelvis ändra ljusstyrkan på skärmen.

De ergonomiska möjligheterna begränsar sig till att det går att luta skärmen en aning. Det är däremot inte möjligt att ändra höjd eller vrida den åt sidorna.


+ Fin bild

– Besvärligt att ändra inställningar

– Få ergonomiska inställningar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

AOC-skärmen är inte så bra till spel, men bilden fungerar fint till andra ändamål.

Specifikationer

Märke
AOC
Storlek
31,5 tommer
Upplösning
2560 x 1440 pixels
Kontrast
3000 :1
Ljusstyrka
300 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
1 x DisplayPort, 2 x HDMI
Paneltyp
VA
Högtalare
2 x 5 watt
Betraktningsvinkel
178° / 178°
Effekt
49 watt
Responstid
4 ms
Mått
71 x 52,4 x 24,5 cm
Vikt
7,4 kg