Test av AOC AG352UCG6

AOC AG352UCG6

AOC:s nya böjda skärm är elegant och härlig att använda.

av #Skärm #AOC
9.0

Om nu AOC saknar förmåga att ge sina produkter vettiga namn, är de desto duktigare på att tillverka riktigt trevliga bildskärmar.

AG352UCG6 är en konkav 35-tumsskärm som tar mycket plats på skrivbordet. Å andra sidan ger det riktigt gott om plats i Windows för öppna fönster och den kan i princip ersätta två vanliga skärmar. Det går nämligen att ha två fönster i vettiga storlekar bredvid varandra – något som är lätt vanebildande.

Det är lätt att montera ihop skärmen och stativet, som enkelt klickas fast på baksidan. Fyra skruvar ser till att det sitter stadigt. Det går att justera skärmen tolv centimeter i höjdled och den kan både vinklas och vridas åt sidorna. Mekaniken är smidig och det är enkelt att få till den perfekta arbetsställningen.

Bilden är klar och med en upplösning på 3 440×1 440 pixel är bilden både skarp och naturlig. Uppdateringsfrekvensen kan ändras upp till hela 120 hertz, vilket borde räcka för vilken kräsen användare som helst. Över 120 hertz kan i alla fall undertecknad inte se någon skillnad i bildkvaliteten.

Det är alltid behagligt att titta på bilden. Många stora och konkava bildskärmar kan skapa en känsla som liknar sjösjuka. Jag har varit med om det förut, men inte denna gång. Böjda skärmar kan tyckas vara en försäljningsgimmick, men till skillnad från 3d, om nu någon minns det, fungerar tekniken. Det är faktiskt inte så dumt att hela bildytan riktas direkt mot synfältet. Avståndet mellan ögat och bildytan är alltid densamma.

AG352UCG6 är i alla delar en trevlig upplevelse, men den är också ganska dyr.


+ Klar och bra bild
+ Bra ergonomi
+ Bred
Dyr


AOC AG352UCG6 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om AOC AG352UCG6

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

AOC AG352UCG6 är en fantastisk bildskärm som är snygg, lättanvänd och bred nog för flera fönster. Den utmärkta kvaliteten kostar dock en del.

Specifikationer

Märke
AOC
Storlek
35 tum
Upplösning
3440 x 1440 pixel
Kontrast
2500:1
Format
21:9
Anslutning
HDMI, DP
Högtalare
2x 2 W
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
70 W
Responstid
4 ms