Skærmens metalfod er med til at løfte den højt over bordet.

AOC AG273QZ 27

Suverän bildskärm för spel.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #AOC
9.4

Bildkvaliteten i AOC:s nya 27-tummare är ypperlig, men så kostar skärmen också därefter.

AG273QZ lever emellertid upp till förväntningarna, även om det står 8 000 kronor på prislappen. Skärmen levererar en mycket fin bild, något som blir särskilt tydligt i snabba actionspel. Det finns inga tendenser till små störningar i bilden, något som lätt förstör upplevelsen med billigare skärmar. Tack vare AMD Freesync synkroniseras bildströmmen från grafikkortet med skärmen, så att vi slipper bilder som bara delvis uppdateras.

Det finns inga hopplösa knappar för att ställa in alla parametrar i skärmen. Nedanför logotypen på framsidan sitter det i stället en liten styrspak som gör det till en lek att navigera runt i menyerna, som för övrigt finns på svenska. Det går till exempel blixtsnabbt att ändra färgschema, vilket inte är så dumt när man går från att spela till att skriva i Word.

Den fysiska ergonomin får också sitt. Skärmen kan vinklas, vridas och justeras elva centimeter i höjdled. Det går även att vrida skärmen på högkant, om man nu skulle behöva det.

Tillsammans med alla portar på baksidan finns det även en usb-hubb med fyra usb-portar. Det gör det mycket enklare att ansluta tillbehör.

Detta är en bildskärm som är avsedd för spel, och som vanligt kostar det nöjet extra. Spelprodukter kostar alltid mycket mer än vanliga möss, datorer och bildskärmar. De innehåller visserligen till viss del annan teknik, men AG273QZ är riktigt dyr – särskilt som det finns många bildskärmar i samma storlek som kostar en fjärdedel av vad AOC vill ha för sin skärm. Å andra sidan få vi här en bildkvalitet som verkligen är i topp.


+ Fantastisk bild
+ Inbyggd usb-hubb
+ Lätt att ställa in

Läs mer om AOC AG273QZ 27


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

AOC AG273QZ är en mycket bra bildskärm med topprestanda, men bara om du behöver spelfunktionerna.

Specifikationer

Märke
AOC
Storlek
27 tum
Upplösning
2560 x 1440 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
400 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
2x DisplayPort 1.4, 2x hdmi 2.0, 4x usb 3.2, hörlurar
Paneltyp
TN
Högtalare
2x 5 W
Betraktningsvinkel
170/160 º
Effekt
52 W
Responstid
0,5 ms
Mått
56,2 x 61,4 x 28,9 cm
Vikt
8,4 kg
Övrigt
Uppdateringsfrekvens: 240 Hz