Der er meget smalle kanter om skærmen i siderne og foroven.

AOC 27V5CE / BK

AOC har sparat in på rätt ställen och byggt en skärm som de flesta skulle vara nöjda med.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #AOC
8.1

Med skärmen 27V5CE har AOC strävat efter att leverera bra bild till överkomligt pris – och det har de faktiskt lyckats med.

Du får dock stå ut med att det finns en del brister: Det går till exempel inte att vrida skärmen på foten, och det är ett mycket spar- smakat utbud av anslutningar som erbjuds. Faktum är att du bara får en HDMI-ingång och en USB-C-port för exempelvis en bärbar dator.

Skärmpanelen är av IPS-typ, vilket ger ger fina, naturliga färger och ganska breda synvinklar så att du inte behöver sitta rakt framför skärmen för att kunna se bilden.

Skärmen är jämnt upplyst och bilden är så bra att de flesta skulle vara nöjda med att använda 27V5CE som sin fasta skärm till Windows- datorn. Lägg till ett par anständiga inbyggda högtalare som grädde på moset och du har en bra allroundskärm till ett rimligt pris.

Som extra bonus kan skärmen användas som USB-hubb när du har anslutit den till datorn via en USB-C-kabel. Det sitter fyra vanliga USB-portar i botten av skärmen, så att du till exempel enkelt kan ansluta mus och tangentbord.

AOC kallar själva skärmen kantlös, men det finns trots allt en smal kant runt skärmen. Den är dock inte bredare än att du utan problem kan placera två stycken 27V5CE bredvid varandra om du skulle vilja använda två skärmar när du arbetar vid datorn.


+ Bra skärm för priset

+ Inbyggd USB-hubb

– Få anslutningar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

AOC har sparat in på rätt ställen och byggt en skärm som de flesta skulle vara nöjda med.

Specifikationer

Märke
AOC
Upplösning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
300 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
HMDI, USB-C
Paneltyp
IPS
Högtalare
2 x 3 watt
Betraktningsvinkel
178 °/178 °
Effekt
30 watt
Responstid
4 ms
Mått
61,3 x 36,3 x 4,4 cm
Vikt
3,49 kg