Test av AOC 27V2Q

AOC 27V2Q

En riktigt tunn och lätt 27-tumsskärm med få anslutningar och låg upplösning.

av #Skärm #AOC
9.0

AOC 27V2Q är en extremt tunn bildskärm. I överkant är den åtta millimeter tjock, medan den i underkant har svällt till 18 millimeter. Det är tunt och skärmen är ovanligt enkel att placera eftersom den är så lätt. Skärmen är näst intill kantlös. På sidorna och i överkant är kanterna sex millimeter. I underkanten är två centimeter.

Panelen är av IPS-typ, vilket ger bra färger och en bild som inte påverkas särskilt mycket när man tittar på den från sidan. Möjligen är den lite mörk i fabriksinställningarna, men det är lätt ordnat i de minst sagt omfattande menyerna som innehåller mängder med funktioner. En stor fördel i detta sammanhang är att de är på svenska.

Med detta sagt finns det dock en del att fundera på. Upplösningen är låga 1080 x 1920 punkter, något som inte är särskilt spännande i dag. Fördelen är att alla ikoner och menyer i Windows blir stora och tydliga. Det är inte att förakta när man surfar, jobbar i Word, läser e-post och så vidare. Nackdelen är att detaljkvaliteten i bilder blir lidande. Vad som är viktigt avgör var och en.

Bilden är under alla omständigheter stabil, om än med något dova färger och ganska låg kontrast. 27V2Q är helt klart en arbetsskärm som passar i de flesta sammanhang. Observera att det inte finns några inbyggda högtalare.

Annat att notera är det skrala utbudet av anslutningar. Hdmi och DisplayPort är vad vi får. Ingen usb-hubb. Ingen usb c-anslutning. Inget ljud. Detta avspeglar sig förstås i det ytterst tilltalande priset. Knappa 2 000 kronor är rena kapet för en så här pass bra 27-tummare.

Vidare saknas det VESA-fäste eftersom stativet är fast monterat. Det gör sitt jobb, men ergonomiavdelningen på AOC hade gått hem när 27V2Q togs fram. Här finns ingenting. Jo, det går att vinkla skärmen lite uppåt/nedåt.


+ Extremt tunn
+ Kantlös design
+ Billig
Snålt med anslutningar
Usel ergonomi


AOC 27V2Q finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om AOC 27V2Q


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En vettigt 27-tummare till ett pris som är mycket tilltalande. Tunn, lätt och snygg. Men få anslutningar och usel ergonomi.

Specifikationer

Märke
AOC
Storlek
27 tum
Upplösning
1920 x 1080 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
250
Format
16:9
Anslutning
1x hdmi, 1x DisplayPort
Paneltyp
IPS
Högtalare
Nej
Betraktningsvinkel
178 grader
Responstid
5 ms
Mått
61 x 46,4 x 20 cm (inkl. stativ)
Vikt
4,22 kg