Skærmens cover kan foldes sammen og bruges som støtte.

AOC 16T2

AOC 16T2 ger extra skärmplats till din bärbara pc, men kontrasten kunde varit bättre.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #AOC
6.8

Den bärbara skärmen AOC 16T2 ger extra skärmyta även när du befinner dig på resande fot. Den är dock långtifrån den bästa av den här typen av skärm som vi har testat. Skärmen är 15,6 tum, vilket är samma storlek som på många bärbara datorer, och det känns självklart att använda AOC 16T2 som extra skärm till en bärbar  dator. Anslutningen görs med den medföljande HDMI till Micro HDMI-kabel eller med en USB-C-kabel. Den första lösningen fungerar nog i de flesta sammanhang, men för att få fullt utbyte av skärmen behöver du använda USB-C som både levererar ström och ser till att det går att använda den som pekskärm. Den fungerar nämligen inte om skärmen bara ansluts via HDMI.

Skärmen är inte speciellt ljusstark, så omgivningen måste vara ganska mörk för att du tydligt ska kunna se vad som händer på den. Då blir bildkvaliteten i nivå med en ordinär bärbar dator. Bilden är skarp med Full HD-upplösning, men kontrasten är inte speciellt bra.

Det finns USB-C-portar på båda sidor av skärmen, vilket gör den enkel och flexibel att placera i de flesta miljöer. Det medföljer ett smart magnetiskt fodral som skyddar skärmen när den transporteras, och det kan även vikas och fungera som stöd så att skärmen står upprätt.

Skärmens inbyggda batteri laddas när den är ansluten till en strömkälla via USB-C-anslutningen. Vi kunde arbeta i ungefär fyra timmar enbart med batteridrift. AOC 16T2 känns lite lös i skarven mellan den främre kanten och resten av höljet, och det totala intrycket av skärmen är att den inte riktigt lever upp till det höga priset.


+ Smart fodral

+ USB-C på båda sidor

– Låg kontrast

– Lite lös i skarvarna

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

AOC 16T2 ger extra skärmplats till din bärbara pc, men kontrasten kunde varit bättre.

Specifikationer

Märke
AOC
Storlek
15,6 tommer
Upplösning
1920 x 1080 pixels
Kontrast
700:1
Ljusstyrka
250 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
2 x USB C, 1 x Micro-HDMI
Paneltyp
IPS
Högtalare
Ja
Responstid
4 ms
Mått
44 x 29 x 8 cm
Vikt
0,99 kg