Test av Acer Predator XB321HK

Predator XB1 – XB321HK

Stor och snygg bildskärm som uppfyller alla tänkbara krav.

av #Skärm #Acer
8.5

Acer Predator XB1 – XB321HK är en riktigt stor bildskärm som hör till Predatorfamiljen, vilken innehåller Acers spelanpassade produkter. Det innebär dock inte att man måste spela för att uppskatta skärmens alla kvaliteter och då framfört all dess storlek på hela 32 tum.

Med det delvis röda stativet präglas skärmen av sin speltillhörighet, men formgivningen är stram och den är faktiskt elegant. Stativet är enkelt att montera och det går att vinkla skärmen samt justera den i höjdled.

Predator XB1 är mycket ljusstark och bilden är klar. Men en upplösning på 4K uppfyller den garanterat alla tänkbara krav på hög upplösning. Det finns ingenting att klaga på vad gäller bildkvaliteten och Acer har byggt en av de bästa bildskärmar som vi har testat.

Personligen fick jag dock problem med skärmen. Jag klarade bara av att använda den i cirka tio minuter innan jag började att må illa. Flera personer på redaktionen fick därför testa att jobba med skärmen, men ingen annan upplevde detta fenomen. Efter lite googling inser jag att det går att reagera så här på vissa typer av bildskärmar. Jag har dock aldrig upplevt något liknande tidigare.

Detta är en riktigt bra skärm, inget snack om den saken, men: Testa den ett tag innan du slår till, så att du slipper må lika illa som jag.


+ Extremt klar skärm
+ Snygg design
Stor
Risk för illamående


Predator XB1 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Predator XB1

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Acer Predator XB1 är en otroligt bra bildskärm som borde tillfredsställa även kräsna användare. Men den kan framkalla illamående!

Specifikationer

Märke
Acer
Storlek
32 tum
Upplösning
3840 x 2160 pixel
Kontrast
1:1000
Ljusstyrka
350 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
HDMI 2,0, DisplayPort 1,2, usb 3,0
Paneltyp
IPS
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
56 / 0,5 W (drift/vila)
Responstid
4 ms
Mått
81 x 70 x 40 cm
Vikt
8 kg