Acer XR382CQK

Acers skärm är bred, böjd och stor med klara färger.

av #Skärm #Acer
9.1

Emellanåt får man som skribent tag på en produkt som man omgående känner kommer att ändra allt. Just den känslan får jag när vi packar upp Acer XR382CQK. Den 37,5 tum stora och böjda skärmen i 21:9-format verkligen tronar på skrivbordet stående på tre gedigna ben av metall.

Skärmen är enkel att justera i höjdled och det går att vrida den i sidled. Det tar inte många sekunder att få in den perfekta positionen på skrivbordet, där den mer än väl fyller platsen där det tidigare stod två skärmar.

Portarna på baksidan är så dumt placerade att det är näst intill omöjligt att ansluta någonting utan att lägga skärmen ner, vilket i sig är ganska besvärligt med tanke på hur stor den är och hur mycket den väger. När skärmen väl var hopkopplad med datorn hände det dock ingenting förrän jag febrilt tryckte på inställningsknapparna. Först då kom bilden fram.

Efter denna lite väl skakiga inledning är allt frid och fröjd. Den är ett sant nöje att arbeta framför skärmen, även om det krävs viss tillvänjning innan man är helt överens med den stora bildytan. Redan dag två stod det dock klart att det blir svårt att gå tillbaka till att jobba med dubbla bildskärmar igen.

Acer XR382CQK är ljusstark och behaglig att titta på. Upplösningen är utmärkta 3 840×1 600 pixel.

Ljudet som de två inbyggda högtalarna presterar är varken särskilt högt eller bra. Den som investerar så här mycket pengar i en bildskärm kan inte snåla på ljudet utan måste förstås ha ett par bra datorhögtalare eller ett par ordentliga hörlurar.

Utöver ljudet är det svårt att vara kritiskt när skärmen väl är installerad. Den är lika perfekt för datorspelaren som för professionella användare som vanligen arbetar med dubbla skärmar.


+ Gigantisk bild
+ Hög upplösning och klara färger
Svårtillgängliga portar
Dåligt ljud


Acer XR382CQK finns att köpa här via Pricerunner

Läs mer om Acer XR382CQK

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Den är krånglig att installera och portarna är svåråtkomliga, men när den väl fungerar är det en fantastisk upplevelse att slå sig ned framför Acers böjda bildskärm.

Specifikationer

Märke
Acer
Storlek
37,5 tum
Upplösning
3840 x 1600 pixel
Kontrast
100000000:1
Ljusstyrka
300 cd/m2
Format
21:9
Anslutning
1x hdmi, 1x hdmi/MHL, 1x DisplayPort, 1x DisplayPort ut, 4x usb 3.0
Paneltyp
LED
Högtalare
2x 7W
Betraktningsvinkel
178 grader
Effekt
19,5 W
Responstid
5 ms
Mått
58,5 x 90 cm
Vikt
11 kg