Det stora stativet gör att skärmen tar upp mycket plats på skrivbordet.

Acer Predator X34A

Bred skärm med bra bild.

av #Skärm #Acer
8.2

Majoriteten av de bildskärmar vi testar är i bildformatet 16:9, vilket är samma format som i de flesta tv-apparater. Acers nya skärm Predator X34A är extremt bred och riktar sig främst till dem som har behov av två bildskärmar vid sidan av varandra på skrivbordet.

Skärmen är lätt böjd runt användaren, vilket är en fördel när man sitter nära en så här bred skärm eftersom alla bildpunkter hamnar på samma avstånd från ögonen – vilket ger en bättre bildupplevelse.

Upplösningen är hög och bilden är mycket bra redan med fabriksinställningarna. Finsmakaren som måste in och pilla i menyerna uppskattar de fysiska knappar som sitter i skärmens nederkant till höger.

Kontrasten är riktigt bra, något som framför allt märks i mörka bilder där X34A lyckas återge fina detaljer. Skärmen är visserligen stor, men eftersom upplösningen är hög känns bilden knivskarp även när man sitter nära bilden.

Acer använder Nvidias teknik G Sync för att förbättra bildkvaliteten i datorspel med snabba rörelser, vilket i praktiken innebär många bilder i sekunden. En så här pass bred skärm passar förstås också utmärkt för den som vill ha mycket plats i sidled för öppna fönster eller som arbetar i flera program samtidigt.

De inbyggda högtalarna gör ingen glad. Ljudkvaliteten är inte i klass med ett par separata högtalare eller ett par hörlurar. Det inbyggda ljudet duger för att spela upp Windows trudelutter, i övrigt får högtalarna mest ses som en nödlösning.

Den stora skärmen vilar på ett nästan lika stort stativ som sticker ut åt båda hållen. Det gör att X34A står stadigt på skrivbordet, men också att hela ekipaget tar mycket plats. Är du spekulant måste du först se till att du har rum för den.


+ Bra bild i brett format
+ Böjd skärm
Tar stor plats
Medelmåttigt ljud


Acer Predator X34A finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Predator X34A

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Acers väldigt breda skärm är ett bra och något dyrt alternativ till att ha två bildskärmar på skrivbordet.

Specifikationer

Märke
Acer
Storlek
34 tum
Upplösning
3440 x 1440 pixel
Ljusstyrka
300 cd/m²
Format
21:9
Paneltyp
IPS
Högtalare
Ja
Betraktningsvinkel
-
Effekt
64/0,5 W (drift/vila)
Responstid
4 ms
Mått
82,5 x 58,6 x 30,9 cm
Vikt
7,4 kg