Acer Predator Z271 är en böjd skärm med stadigt stativ

Acer Predator Z271

Acer Predator Z271 är en lyckad böjd bildskärm avsedd för datorspel med en bild som når nästan ända till kanten.

av #Skärm #Acer
7.3

Det blir allt vanligare med böjda bildskärmar där bilden böjer av runt tittaren för att ge en mer omslutande upplevelse vid spel eller film.

En sådan är Acer Predator Z271 som är en jätteskärm på 30 tum som är lätt konkav. Det är dock något av en omställning att sätta sig framför skärmen och det är inte utan än att vi saknar den gamla goda platta skärmen. Upplevelsen när vi skriver i Word är inte särskilt omslutande.

Däremot är det lätt att tycka om Z271 av andra orsaker. Bilden går till exempel nästan ända ut till kanten, vilket gör att själva skärmen blir nästan osynlig. Det är riktigt trevligt att bara mötas av en stor bild utan någon ful kant.

Det tar bara någon minut att montera ihop skärmen genom att klicka fast stativet och sedan skruva fast det med fingerskruvar. Stativet är stort och har röda detaljer för att accentuera att det rör sig om en spelskärm. En bra detalj är att det är så enkelt att justera skärmen i höjdled.

Skärmens inbyggda menysystem är lätt att förstå sig på och det går snabbt att ställa in färger och kontrastförhållande och spara inställningarna i olika profiler för att anpassa bilden efter vad skärmen används till.

Den som är van vid en billig kontorsskärm kommer garanterat att märka stor skillnad med Predator Z271. Färgerna är klara och har datorn ett grafikkort som stödjer Nvidias teknik G-Sync blir grafiken i spel ännu mer följsam som smidig.

Nackdelen är att Acer vill bortåt 6 000 kronor för sin skärm. Det är ganska mycket för en bildskärm vars främsta egenskap är att vara böjd.


+ Hög bildkvalitet
+ Bättre bild med G-Sync
+ Lätt att justera
Relativt dyr


Acer Predator Z271 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Acer Predator Z271

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Acer Predator Z271 är en lyckad böjd bildskärm avsedd för datorspel med en bild som når nästan ända till kanten.

Specifikationer

Märke
Acer
Storlek
30 tum
Upplösning
2560 x 1080 pixel
Ljusstyrka
300 cd/m3
Format
21:9
Anslutning
DisplayPport, HDMI, usb
Paneltyp
VA
Högtalare
2x 7 W
Effekt
38 W
Responstid
4 ms
Vikt
9,7 kg
Övrigt
Nvidia G-sync