Der er indbygget en lille USB-hub, så du får et par ekstra porte i siden.

Acer Predator XB3 – XB273UGS

Stabil bildskärm med speltycke.

av Morten Skeldal Østergaard #Skärm #Acer
9.1

Det är ingen tvekan om att Acer XB3 är en bildskärm som är anpassad för spel. Om inte de kraftfulla specifikationerna avslöjar det, gör utseendet det med råge.

Bildkvaliteten är fin och skärmen är jämnt belyst. Uppdateringen av bilden har en del funktioner som är relaterade till spel: För det första är uppdateringsfrekvensen på hela 165 hertz. Med funktionen G-Sync synkroniseras skärmen dessutom hela tiden med grafikkortet (som också måste ha stöd för funktionen) för att ge en extremt lugn bild utan hack.

Alla inställningar sköts med knappar på baksidan. Det är inte särskilt intuitivt och det kan vara något av en utmaning att till exempel justera färgerna. Strömbrytaren sitter överst i raden av baksidans knappar och det blir till att känna sig fram med viss försiktighet för att inte trycka på den av misstag. Väl inne i menyerna sköts styrningen med en liten styrspak som sitter längst ner i samma knapprad.

Skärmens fysiska inställningar är trevligare att jobba med. Den kan justeras i höjdled och till exempel sänkas så mycket att underkanten nästan hamnar i bordshöjd. Skärmen kan även vinklas och vridas åt sidorna, och för den som vill jobba med A4-ark i full storlek och mer därtill kan skärmen även vridas på högkant. Om inte annat är detta läge perfekt för att komma åt portarna på baksidan utan att behöva ta till akrobatik.

Acer XB3 är allt annat än en diskret bildskärm. Kanterna runt skärmen är minimala, utom i underkant. Stativet däremot är aggressivt formgivet med tre rejäla stödben som ser till att skärmen står kvar där man ställer den.

Ytterligare ett spelattribut hittar vi i skärmens nederkant som kan lysa i olika färger. De två inställningarna som gör att ljuset blinkar i färgglada mönster är otroligt distraherande, medan den tredje inställningen är lite lugnare med en enda färg: rött, grönt eller blått. Det hela går att stänga av som tur är. Det är dessutom onödigt krångligt att välja färginställning, men för den som vill att musen, tangentbordet och skärmen ska lysa i samma färger är nog funktionen kul. Vi klarar oss emellertid utmärkt utan den.


+ Fin bild i spel
+ Bra ergonomi
Krångliga menyer

Läs mer om Acer Predator XB3


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

XB3 är en bra spelskärm med god ergonomi och ett stabilt stativ.

Specifikationer

Märke
Acer
Storlek
27 tum
Upplösning
2560 x 1440 pixel
Kontrast
1000:1
Ljusstyrka
400 cd/m²
Format
16:9
Anslutning
2x hdmi, 1x DisplayPort
Paneltyp
IPS
Högtalare
Ja
Betraktningsvinkel
178 / 178 °
Effekt
42 W
Responstid
1 ms
Mått
61,2 x 23,6 x 41,5 cm
Vikt
5,85 kg